Mikrofiber – venn eller fiende?

mikrofiber

Mikrofiber og vann er alt du trenger! Ja, for det var en stund hvor man mente at alt kunne vaskes med dette. Det er fortsatt mange som sverger til dette den dag i dag, men vi har vel alle fått med oss at mikroplasten som skiller seg ut igjennom vask havner i naturen og da er “helvete bokstavelig talt i gang.”

Jeg må innrømme at jeg bruker en del mikrofiber hjemme i Kosekroken jeg, altså. Gulvmoppene, oppvaskkluten, ja selv sminkefjerneren er laget av mikrofiber! Glad ble jeg da av Framtiden i våre hender sin respons på en slik henvendelse var dette:

Vi mener fortsatt at mikrofiberkluter er et godt miljøvalg. Utslipp av mikroplast fra syntetiske fibre er absolutt et miljøproblem, men fibre fra kluter utgjør en forsvinnende liten andel av de totale mikroplastutslippene, og vi mener miljøgevinsten overgår miljøulempene.

Ja, alt kan erstattes med mer miljøvennlige alternativer. Kjøp ullklær fra Devold eller kikk innom Grønt skift når garderoben skal fornyes. For det er fortsatt slik at det er bedre å bruke opp det du har, akkurat som med maten, før du kjøper nytt.

“Vanlig bomull” krever mye vann, avrenning av kunstgjødsel for å vokse. Dette bidrar til store livløse områder i havet. Denne prosesen bidrar til utslipp av miljøfarlige kjemikalier brukt til produksjon og farging).

Hva tenker du?

Følg meg på Instagram
Følg meg på Facebook
2019-05-16 18.45.57-lappeteppet-anja-holt

Lappeteppet

"Lappeteppet" - livet mitt er ikke er ett vakkert heklet teppe i en farge. Det består av tusen lapper, mennesker, i forskjellig mønster og i ulikt materiale. Det er fargerikt, det er unikt og det er bare mitt.

5 Comments:

  1. Pingback: Mikrofiber – venn eller fiende? -

  2. Jeg er opptatt av det du skriver om her og i sommer i mormors hus snakket kusina og jeg om hvor preget vi var av denne mormora vår, til å ikke kaste mat, bruke det man har osv. Og så er jeg inspirert av Ingeborg blant annet, som reparerer ullsokker – jeg vil ha mer tid til slikt denne høsten. Og ja, jeg bruker mikrofiber jeg og 😉

  3. Jeg bruker både og, jeg.
    Har liksom ikke helt tenkt over om jeg er venn eller fiende med mikrofiber klutene.
    Men når jeg tenker over det, er jeg ikke venn med noen kluter. Har litt sånn «allergi» for kluter generelt ?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.