Mat for tenåringer og deres foreldre!

lappeteppet-pizzasnurr- Mat for tenåringer

Å planlegge mat for tenåringer (og deres foreldre) kan være en liten utfordring. Om du, som meg, i tillegg er alene er det enda mer spennende med tanke på tid og økonomi. Det finnes sikkert like mange løsninger som familier, men slik har i hvert fall jeg løst det i Kosekroken:

Stikkordet her er planlegging. Lørdag starter med å finne ut hva jeg allerede har i kjøleskap, fryser og av tørrvarer. Hva kan man sette sammen og hva har man lyst på? Jeg

Deretter planlegger jeg måltidene mandag til fredag (se eksempel på en uke her) på og bestiller det jeg trenger på Kolonial.no. Maten leveres, og preppes, på søndag. Ofte er det billigere å kjøpe et nett med løk enn en enkel. Og noen retter krever kanskje halvparten av ditt og halvparten av datt, finn da to retter som matcher så får du brukt opp alt. #spisoppmatendin

2019-02-18 20.15.38-lappeteppet-grønnsaker-steke-ta vare på- før frysing
Steke før frysing

Å få maten levert på døra er for mange ansett som dyrt. Men jeg har foretatt superenkel forskning i sofaen og laget (min egen sannhet) om at når jeg ikke blir fristet av all annen skit i butikken, og sparer tid, så vil det i det lange løp lønne seg både økonomisk og med tanke på tid. Dessuten har jeg en kropp som ikke liker hverken bære eller løfte tungt, så om jeg kan betale noen for å frakte det til døra blir det en vinn vinn situasjon.

Dette med tid er jo en annen ting. Det er jo jeg som skal gjøre alt her. Det er jeg som skal handle, lage maten, kjøre til treninger, hente hos venner, være leksehjelp og vise ekte (!) interesser for alt som skal snakkes om og vises frem på Youtube. Planlegging og matprepping gir meg denne tiden.

lappeteppet-leve-konsert-glede

Retter som er fine å forberede i forkant legges ofte til onsdag og utover i uka, da de tåler stå lenger i kjøleskapet. Jeg vil at jentene skal gjøre lekser etter skolen, men de kan jo fint slenge en form inn i ovnen så jeg får varm mat når jeg kommer hjem med toget. Jeg lager mat for tenåringer men jeg trenger ikke mate dem lenger. Vi lever sammen og hjelper hverandre der vi kan.

  • Gryteretter ( for eksempel Chili con carne, Beef Bourguignon, kyllinggryte eller en pytt i panne).
  • Ulike former (for eksempel Lasagne, Moussaka, Fiskegrateng eller en pai som fylles med det som ble til overs tidligere i uka).
  • Supper (perfekt måte å bruke opp grønnsaker på! Brødrester kan du trylle om til krutonger, tataa!).

Det er også veldig kjekt å ha ting i fryseren. For om du gjør tingene dine rett så er det ofte mer enn de som har folkeregistrert adresse til bords. Jeg har ingen problemer med å “ofre” min middag til fordel for en gjest. Men jeg lager ofte litt ekstra og fryser ned (eventuelle) rester i slike kjekke resteformer.

Ellers kan jeg anbefale pizzasnurrer i fryseren til enhver tid om du skal planlegge mat for tenåringer. Også utmerket å fylle med alt av rester fra lørdagstaco, kremosten og skinkeskiven du vet du ikke kommer til å spise opp.

I morgen synes jeg du bør ta deg en tur inn til Skogfruen for enda mer inspirasjon. Hun er ett oppkomme av ideer til videre matprepping, et økologisk og bærekraftig syn på livet generelt.

Følg meg på Instagram
Følg meg på Facebook
2019-05-16 18.45.57-lappeteppet-anja-holt

Lappeteppet

"Lappeteppet" - livet mitt er ikke er ett vakkert heklet teppe i en farge. Det består av tusen lapper, mennesker, i forskjellig mønster og i ulikt materiale. Det er fargerikt, det er unikt og det er bare mitt.

One Comment:

  1. Pingback: Mat for tenåringer og deres foreldre! -

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.