Kulturlampan

//Annonse//

Mørketiden er over oss alle, inkludert sutrende søringer. Det er mørkt når jeg går til jobb. Det er mørkt når jeg kommer tilbake. Så akkurat nå er jeg glad og takknemlig for alle som har begynt å pynte til jul med ekstra lys i vinduer og hager. Selv har jeg ikke noe ekstra i vinduene, men ute har jeg to kilder som virkelig lyser opp hverdagen. For med lys i hagen «utvider» du jo synsfeltet og følelsen av uterom!

Jeg skulle gjerne hatt noen faste installasjoner ute i hagen og hadde jeg eid hadde terskelen vært lav til å sette opp et par av de store stolpelyktene i støpejern. De er bare rett og slett rålekre! Selvsagt ville jeg hatt matchende på vegg, jeg er jo laga slik, og jeg synes det er fint at det ikke ser helt tivoli ut rundt meg.

Det klassiske sekskantede lyktehuset er jo noe alle kan kjenne igjen fra filmer, gater, torg, parker, hager og hus i århundrer. Personlig ser jeg for meg Gene Kelly som svinger seg rundt lyktestolpene i regnscenen i «Singing in the rain.»

For meg er det kanskje en falsk trygghet, men et godt opplyst uterom vil jeg tro ikke er like hyggelige arbeidsforhold som mørke for de som ikke tenker komme på kaffebesøk? Det er i hvert fall klokere hoder enn mitt som har sagt at utelys er smart for å forhindre innbrudd. Siden det er mange som reiser vekk i julen tenker jeg at vi ikke trenger invitere tjuvradder inn i stua.

Noe annet, som også kan gå litt på sikkerhet, er at man lyser opp husnummeret sitt. En ting er at Oda, Pizzabakeren eller den lokale sushi sjappa strever med leveringen. Men det er ikke alle områder hvor GPS fungerer like bra. Og plutselig kan det være greit at utrykningskjøretøy ser at de enten har kommet frem eller er på riktig vei.

Jeg tror de har en lampe til enhver stil hos Kulturlampan. Fra funkis til eldre herregård og noe midt imellom der. Strømprisene er høye nå men det som er enda dyrere er å kjøpe produkter som ikke varer. Og da er det også viktig og ikke bare kjøpe uten mål og mening men velge gå for en stil som varer litt mer enn et par år.

Kulturlampan er en svensk familiebedrift med sine røtter i Småland. Det er veldig forfriskende med leverandører som setter søkelys på noe annet enn masseproduksjon og pressing av priser. Her er det klassisk design og bærekraft i fokus hele veien.

Bedriften holder til i Sverige men allikevel koster det bare 249 kroner i frakt for å få varene inn i Norge. På tross av avstand mottar du allikevel lampene på 7-10 dager via Postnord MyPack eller med DHL. Skulle du mot formodning ikke være fornøyd med varen har du samme trygghet som i Norge og kan returnere varen i løpet av 14 dager. Sjekk gjerne hjemmesiden eller Instagramkontoen til Kulturlampan for enda mer inspirasjon til et levende uterom i mørketiden!

Følg meg på Instagram
Følg meg på Facebook
2019-05-16 18.45.57-lappeteppet-anja-holt

Lappeteppet

"Lappeteppet" - livet mitt er ikke er ett vakkert heklet teppe i en farge. Det består av tusen lapper, mennesker, i forskjellig mønster og i ulikt materiale. Det er fargerikt, det er unikt og det er bare mitt.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.