Hverdagstrimmen sin det, tenker jeg

Det er godt å bevege seg. Det er ikke så innmari mange positive ting jeg kan si om at jobben har flyttet fra Helsfyr til Oslo sentrum, men hverdagstrimmen har definitivt tatt seg opp!

Jeg har en Tamagotchi, eller smartklokke, som er et resultat av åpent kontorlandskap. Det må være noe på armen som gir meg beskjed om at telefonen ringer eller meldinger tikker inn. Lyd er ikke en del av pakka. I tillegg viser også antall skritt, puls og annet snacks. Det gjør også telefonen min. Teller skritt, i hvert fall. Og den er vesentlig snillere enn klokka og gir gjerne litt ved dørene for de som vil lure seg selv. Jeg går etter den som har lavest verdi.


Det blir også sagt at 20 minutter rask gange er det som er anbefalt per dag. Det burde være det minste man skulle gjøre for kroppen sin om man ellers er frisk. Jeg ser at jeg i januar er ganske så aktiv. Belønner meg selv med lite sjokolade i januar og merker faktisk at buksa sitter litt løsere i februar.

10 000 skritt per dag

Opprinnelsen til å gå 10 000 skritt om dagen sies å være et markedsføringsstunt fra et Japansk firma i forbindelse med OL i Tokyo 1964 og har i dag har det spredd seg som et etablert aktivitetsmål i hele verden. Det er et konkret mål som er lett å forholde seg til, og som sier mye om hvor aktiv du er i hverdagen.

https://dytt.no/10000skritt/

Hundeeiere får mer enn kjærlighet av sine dyr, det blir jo gjerne en god tur per dag pluss et par tre kortere turer. Men jeg har også noen tips som også gjelder oss med hybelkaniner:

  • Ikke parker bilen nærmest inn- eller utgang ved butikker eller senter. Parkerer du langt unna styrer du kanskje også unna bulk og riper i døra fra forbipasserende.
  • Gå på og av buss, tog, trikk eller bane en stasjon før og/ eller etter det du egentlig hadde planlagt. Dette er særlig aktuelt om du, som meg, sitter mye stille på jobb.
  • Ta trappa – alltid!
  • Vinter: måke snø! Sommer: klipp gress!

Det er faktisk ganske skremmende at kun 3/10 voksne klarer å oppfylle Helsedirektoratets anbefalinger for fysisk aktivitet per dag!

Følg meg på Instagram
Følg meg på Facebook
2019-05-16 18.45.57-lappeteppet-anja-holt

Lappeteppet

"Lappeteppet" - livet mitt er ikke er ett vakkert heklet teppe i en farge. Det består av tusen lapper, mennesker, i forskjellig mønster og i ulikt materiale. Det er fargerikt, det er unikt og det er bare mitt.

One Comment:

  1. Pingback: Hverdagstrimmen sin det, tenker jeg -

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.