Hjemmekontoret

Er det rom for et lite oppgjør med holdningen til oss på hjemmekontor også?

Det er ikke slik at man sover til 10, går på café for å skravle med venner, pusser opp stua til jul eller har serie- maraton. De aller fleste gjør faktisk jobben sin. Også her er det noen som gjør mer enn før. Fordi kontoret er aldri mer enn noen skritt unna. Det er så lett å gå i fella og tenke at “jeg skal bare svare på denne e-posten” og så gikk det en time eller tre på kvelden også.

Men ja, jeg sparer cirka to timer per dag ved ikke å pendle til jobb. Jeg tar meg faktisk den friheten å starte en vaskemaskin eller tømme oppvaskmaskinen i løpet av arbeidsdagen. Jeg kan også steke et brød. Dette tar uansett samlet sett mindre tid enn to røykepauser som vi aldri ville vurdert nekte en røykende kollega i arbeidstiden.

Jeg går tur for å forebygge skader (riktignok snakker jeg ofte med kunder på turen, da). Det er ikke bare fysikken som står i fare ved å sitte inne og være i mindre aktivitet enn vanlig. Psyken trenger også den turen!

Hverdagslogistikken min er annerledes på hjemmekontor. Jeg deler opp i økter som gjør at dagene på generell basis flyter på en helt annen måte.

Vi jobber selv om vi er hjemme. Også her er det flere som sliter, men med litt mer usynlige ting. Som psykisk stress, utbrenthet, søvnløshet og depresjon.

Jeg vet jeg er heldig. Jeg evner å se gledene. Jeg belønner meg selv med en “Iskonfekt” hver gang et tog er forsinket eller innstilt. noen dager blir jeg nesten litt småkvalm, det gjelder å finne glede i de små tinga.

Ting du kan gjøre for å lette på stemningen på hjemmekontoret er faktisk å gå en tur i dagslys. Spis maten din et annet sted enn der du jobber. Sett på høy musikk.

Sist men ikke minst. Lag deg en guilty pleasure, omfavn den! Noe du kan glede deg over som gjør hjemmedagen bedre enn kontordagen.

Følg meg på Instagram
Følg meg på Facebook
2019-05-16 18.45.57-lappeteppet-anja-holt

Lappeteppet

"Lappeteppet" - livet mitt er ikke er ett vakkert heklet teppe i en farge. Det består av tusen lapper, mennesker, i forskjellig mønster og i ulikt materiale. Det er fargerikt, det er unikt og det er bare mitt.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.