Hjemmeferie dag# 1

Dagen startet veldig rolig. Mange kopper kaffe i senga. Og en liten sjokoladebit i fra skuffen. Det var jo tross alt første feriedag. Den er litt spesiell. Første mandagen uten vekkeklokke.

Et mål jeg har hatt lenge er å få rundvasket litt. Det er ikke noe jeg gjør veldig ofte, men prøver gjøre det ofte nok til at jeg ikke trenger skrubbe meg i filler. Jeg vet mange sverger til vann og mikrofiber. Men lukta av flink kjærring er for meg salmiakk og grønnsåpe med furunål.

Det skulle snart endre seg. Jeg tok av knottene på ovnen, skrubbet plater og inni stekeovn. Jeg tok ut filter i fra kjøkkenviften og vasket rund baut. Så deilig å se det skinner og lukter rent nå!

Kaffemaskin og vannkoker fikk seg en runde med kost og edikk. Etter at alt var renset, og ikke minst skyllet igjennom x- antall ganger, smakte det deilig med en kopp nytraktet kaffe!

Små kokker lager også søl. Jeg husker en episode med disse gærne engelske damene som vasket hos folk. Der lærte jeg å ha sitronskiver i vann, la koke i mikrobølgeovnen, la stå og tørk av. Det tar bort vond lukt, og alt sklir av inni.

Det legger seg jo et fettlag på de fleste ting på et kjøkken. Da er det godt å få vasket av alt som også er på vegger. Etterfylle med litt sukker, salt, kaffe og slik ble det også tid til.

Men nå er alle fronter og håndtak vasket. Jeg har balansert på benkene og fått vasket oppå skap og vegger. En helsikes stor jobb, men veldig deilig å huke av.

Følg meg på Instagram
Følg meg på Facebook
2019-05-16 18.45.57-lappeteppet-anja-holt

Lappeteppet

"Lappeteppet" - livet mitt er ikke er ett vakkert heklet teppe i en farge. Det består av tusen lapper, mennesker, i forskjellig mønster og i ulikt materiale. Det er fargerikt, det er unikt og det er bare mitt.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.