Hangarskip i hagen!

Et hangarskip har ligget til havn i Oslo og på torsdag tok jeg meg en tur ut for å se med egne øyne hvor stort det var. Kaia er jo nesten i hagen på jobben. Og det var gedigent! Det vil si, jeg synes det var svært. Men i hangarskip- målestokk er den ikke så stor.

2018-11-15 12.52.17-hangarskip-lappeteppet
Stort hangarskip i hagen

Jeg spurte pent en mann med våpen om jeg kunne komme ombord. Svaret var ganske så kontant “nei.” Men han smilte og sa jeg ikke var den første. Undertegnede, som er praktisk anlagt, mente jo at det da hadde vært praktisk å henge opp en plakat ved inngangen.

2018-11-15 12.49.32-hangarskip-lappeteppet

Det var ikke bare jeg som hadde tatt turen. Slike farkoster tiltrekker seg en del merkelige mennesker, som meg tydeligvis, tenker realityseriene enda har et par mennesker som kan brukes. Det er en av tingene som er ganske festlig med å jobbe sentralt. Alle de ulike menneskene. Det er sikkert noen som tar smugbilde av meg og sender til vennene sine på Snapchat også…. “Ae på hu’a! Noen har fått permisjon fra Gaustad” eller “kan noen ringe Jan Thomas, we have an emergency!”

2018-11-15 12.54.332018-11-15 12.52.17-hangarskip-lappeteppet
Denne sto litt lenger vekke, men dog…

Denne var nesten like tydelig som mannen med våpen. Et par slike skilt ved inngangen hadde gjort seg. Men hva vet vel jeg om logistikk, lissom. Kanskje han rett og slett var litt ensom?

Logistikk er kunnskapen om å planlegge, administrere og organisere vare- og informasjonsstrøm i næringslivet eller militæret. Det handler om å oppnå høyest mulig effektivitet gjennom god service og lave omkostninger. 

Wikipedia
2018-11-15 12.47.07-hangarskip-lappeteppet

Fakta om hangarskip

Hangarskipet ” USS Iwo Jima” er 257 meter langt og er i Norge på grunn av 
NATO-øvelsen “Trident Juncture.” Det er nok mange som gleder seg til øvelsen er over, du kan sjekke her hvem som påvirkes i dag! Noen dager er det best å kjøre kollektivt, andre dager ikke.

Amfibiekrigsskipet er hele 257 meter langt og har en toppfart på 22 knop (41 km/t). Ifølge Wikipedia er seks jagerfly og en rekke helikoptre å regne som standardutstyr om bord. Ved behov kan antall jagerfly økes. Krigsskipet har nesten 1700 mannskaper om bord.

Aftenposten
2018-11-15 12.49.28-Hangarskipet -lappeteppet

Får vi flere hangarskip på besøk?

I dag reiser skipet videre, jeg er usikker på neste stoppested. Men at det er oppsiktsvekkende kan ingen komme fra. “USS Harry S. Truman” på 333 meter er også med i øvelsen. Kanskje vi får enda et hangarskip til havn neste uke?

Følg meg på Instagram
Følg meg på Facebook
2019-05-16 18.45.57-lappeteppet-anja-holt

Lappeteppet

"Lappeteppet" - livet mitt er ikke er ett vakkert heklet teppe i en farge. Det består av tusen lapper, mennesker, i forskjellig mønster og i ulikt materiale. Det er fargerikt, det er unikt og det er bare mitt.

2 Comments:

  1. Pingback: Hangarskip i hagen! -

  2. Jeg så det på TV!
    Det var diiiigert !

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.