Gullseilene

– Roseslottet handler om alt som har formet oss som siviliserte mennesker, sier Vebjørn Sand, mens han viser rundt i det gradiose prosjektet han har skapt sammen med broren Eimund Sand.

På avstand er det mest iøyenfallende ved Roseslottet de fem gigantiske gullseilene. Seilene er satt sammen av Eimund Sand, og er i gull fordi de representerer varige verdier. Hvert seil representerer henholdsvis den maritime motstandskampen (formet som et båtseil), kampene i nord (i form av symboler for Nord-Norge), kongens nei (formet som «Kongebjørken»), hjemmefrontens kamper (i form av et grantre), samt det frie ord og den illegale presse (formet som en fjærpenn). 

Vi fikk gå rundt helt i fred, og det kjentes riktig ut, på nyttårsaften. Vi ankom Roseslottet klokken åtte og gikk rundt i en times tid uten forstyrrelser. Luften var kald og klar, og de massive gullseilene var virkelig magisk flotte der de står på Frognerseteren.

Så flott belysning, så majestetiske installasjoner, for en utrolig flott jobb brødrene Sand har lagt ned i denne utstillingen. At den tok tre år for å ferdigstille kan jeg lett forstå. Heldige oss som fikk besøke disse seilene denne kvelden.

Følg meg på Instagram
Følg meg på Facebook
2019-05-16 18.45.57-lappeteppet-anja-holt

Lappeteppet

"Lappeteppet" - livet mitt er ikke er ett vakkert heklet teppe i en farge. Det består av tusen lapper, mennesker, i forskjellig mønster og i ulikt materiale. Det er fargerikt, det er unikt og det er bare mitt.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.