Gi meg i dag min daglige tur

Gårsdagens tur gikk langs Langvann. Jeg heier på en liten tur isteden for ingen. Ender, et par svaner, turgåere og ikke minst frisbeegolfere holdt meg med selskap langs ruta.

Nok en gang, ikke lang tur, men en tur med lydbok på øret mens øynene hviler på noe fint. Viktig å koble av innimellom. Særlig når tempoet ellers er ganske høyt.

Hei, mamma, jeg har kidnappet Mona i dag!

Ida (15 år)

Nå planlegger jeg aldri middag til tre lenger. Det er (heldigvis) nesten alltid en ekstra. Ingen krise om det bare er oss tre, da blir jo det bare lunch for meg neste dag!

Men alltid hyggelig med besøk, altså. Dessuten fikk vi planlagt neste helg. For Mona skal bo med oss fra fredag til søndag. 15- åringene skal på malekurs med Enver Gashi. Det blir stas!

Hjemmelaget fiskegrateng, poteter, revne gulrøtter og smeltet smør

Det er, som jeg skrev tidligere denne uken, hverdag igjen. Nå har vi ikke fråtset i biff sånn i det daglige hele sommeren, men nå er det på tide med husmannskost og stramme inn pengebruken igjen.

I fryseren fant jeg en form fra sist gang jeg var flink husmor. Hjemmelaget fiskegrateng slår alltid an hos jentene. Det jeg liker med den er at man kan putte oppi masse grønnsaker som man kanskje ellers ville kastet.

Uansett, formen med fiskegrateng tar man opp kvelden i forveien. Skreller poteter og legger disse i kaldt vann. Når man er på vei hjem ringer man en ungdom som skifter vann på potetene og setter disse til kok mens gratengen blir satt i ovn. Da er det bare å rive gulrøtter og dekke på før alle kan nyte middag før det er kveld.

Bon appétit!

Følg meg på Instagram
Følg meg på Facebook
2019-05-16 18.45.57-lappeteppet-anja-holt

Lappeteppet

"Lappeteppet" - livet mitt er ikke er ett vakkert heklet teppe i en farge. Det består av tusen lapper, mennesker, i forskjellig mønster og i ulikt materiale. Det er fargerikt, det er unikt og det er bare mitt.

3 Comments:

  1. Pingback: Gi meg i dag min daglige tur -

  2. Så kjekt med mat man kan lage opp i store porsjoner og fryse ned 🙂 sunn fast food ?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.