Eltefri søt deig

Jeg har funnet en eltefri søt deig! Og den fungerer helt kanon! Jeg har testet den og kan bekrefte at den holder seg i fire dager.

Hver gang han bakte ble det andre boller.

Nils-Fredrik Nielsen

Ingredienser:

 • 600 g hvetemel
 • 100 g sukker
 • 2 ts tørrgjær
 • 1 ts kardemomme
 • 100 g smør eller margarin
 • 2 dl lettmelk
 • 1 dl vann
 • 1 stk egg

Jeg brukte selvsagt smør og helmelk… fremgangsmåten er mye lik eltefrie brød. Jeg valgte å fylle mine boller med sukker og kanel, selvsagt, og har kjøpt inn vaniljekrem for enda en variant når jentene er tilbake.

Fremgangsmåte: Eltefri søt deig

Bland hvetemel, sukker, tørrgjær og kardemomme i en stor bolle.

Smelt smør eller margarin i en kjele. Rør inn melk og vann. Påse at blandingen er fingervarm. Pisk inn egget.

Hell melkeblandingen i melblandingen og rør sammen til en klissete deig. Dekk deigen til og la den heve på et lunt sted til dobbel i størrelse, cirka 2 timer. Sett deigen kjølig til neste dag, og opp til 4 dager.Varm ovnen til 220 grader. Pensle bollene med egg og sett bollene i varm ovn. Stek i 12–15 minutter til gyllenbrune og gjennomstekte.

Oppskriften “Eltefrie kanelknuter à la Mat på bordet” som jeg fant på Godt.no
eltefri søt deig

Det beste med denne oppskriften er at man bare tar ut den mengden man skal bruke den dagen. Da kan du faktisk serverere “blodfersk” gjærbakst fire dager på rad. Det tar deg cirka 50 minutter fra du bestemmer deg til du kan serverere. Og det er inkludert heving og steking. Deretter kan du bare å nyte det ferdige resultatet og publikums applaus.

Følg meg på Instagram
Følg meg på Facebook
2019-05-16 18.45.57-lappeteppet-anja-holt

Lappeteppet

"Lappeteppet" - livet mitt er ikke er ett vakkert heklet teppe i en farge. Det består av tusen lapper, mennesker, i forskjellig mønster og i ulikt materiale. Det er fargerikt, det er unikt og det er bare mitt.

3 Comments:

 1. ???
  Disse skal jeg prøve en gang! Kanskje imorgen, for jeg skal bake boller. Det har jeg lovet guttene.

 2. Fungerer denne oppskriften til lussekatter?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.