Compact living – løsningen er luftig!

For en badenymfe er dette en helt overkommelig pris for hverdagslykke. Med en elektrisk pumpe fra Biltema til 199 kroner går du fra “flatt kar” til hundre på cirka tre minutter. Denne er verdt hver eneste krone. Den pumpa som følger med badekaret er ikke verdt plasten den er laget av engang. Rett i bosspannet med seg! Og om badekaret blir brukt? Det kan du banne på. Vi er faktisk på vårt andre kar. Badekar, that is.

Den første var 160 centimeter langt. Jeg hadde gjort leksa mi. Jeg hadde målt. Fra vegg til vegg var det hundreogseksticentimeter. Men karet var 160 cm PLUSS TUT i enden! En tappetut som tappeslangen skulle kobles på. Det funket bare ikke. Tro meg, jeg prøvde mange ulike vinkler uten hell.

Jeg føler meg som Askepott!

Ungene var alt annet enn fornøyde med løsningen som måtte til. Tappe med bøtte til doen ved siden av. Det gikk “ganske fort” men det var trælete. Og ryggen likte det i hvert fall ikke. Så kanskje var det hell i uhell at jeg har en jente som er sterkere enn hun vet? Hun revnet i hvert fall hele siden. Hun fikk flyttet karet, da.

Jeg liker å dusje i dusj og bade i badekar. Da er det kjekt at det går sånn cirka et minutt å få hele karet flatt igjen. Som regel bades det på kvelden, vaskes, spyles og settes på høykant til tørk. Neste morgen er det bare å ta ut megaproppene og så faller det hele sammen som saldoen etter regningsbetaling.

Karet “brettes pent” og lagres over varmtvannsberederen og bak en gardin. Ute av øye, ute av sinn! At jeg skulle gå fra gigahus med “ubegrenset lagring” til en leilighet på seksti kvadrat uten bod var en gang utenkelig å gjennomføre. Nå har jeg funnet så mange smarte løsninger som funker at det å ha en bod nesten kjennes ut som en unødvendig luksus. Badekaret jeg har er kjøpt på Ebay. Det er enklere med et kar i glassfiber armert akryl. Får jeg valget, og plassen, ville jeg også valgt det.

Når det er sagt spiser selv fanden fluer om det er gæli nok. Jeg trøster meg med at denne er myk å hvile kroppen på. Det er noe med å leve der man er og se fordelene med det man har. Jeg forsto jo at jeg er ganske så tilpasningsdyktig da jeg var med og testet luksusbil at jeg nok bare er god på å leve i nuet. Jeg nyter det jeg har, når jeg har det. Jeg lever her og nå, og akkurat i dag kan jeg bade om jeg vil.

Følg meg på Instagram
Følg meg på Facebook
2019-05-16 18.45.57-lappeteppet-anja-holt

Lappeteppet

"Lappeteppet" - livet mitt er ikke er ett vakkert heklet teppe i en farge. Det består av tusen lapper, mennesker, i forskjellig mønster og i ulikt materiale. Det er fargerikt, det er unikt og det er bare mitt.

7 Comments:

  1. Pingback: Compact living – løsningen er luftig! -

  2. Det så deilig ut, og du er fantastisk flink til å se løsninger <3

  3. Tommel opp for badekar ??
    Uansett størrelse og plass!
    Hva du ikke får til, Anja!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.