Chiafrø – superfrø til frokosten

Chiafrø - superfrø til frokosten

Chiafrø – superfrø til frokosten

Jeg har testet ut kjøleskapsgrøt med chiafrø i snart to uker. Om energien har kommet i bøtter og spann? Nei, ikke egentlig. Er det en god vane å spise frokost? Helt sikkert. For en som ikke er sulten, og ikke har lyst på frokost, var dette et veldig godt alternativt. For om jeg skal endre noe må det jo friste. Søtt frister.

To ss chiafrø har et kalsiuminnhold som tilsvarer flere glass melk, mer omega-3 enn én laksefilet og 30 prosent flere antioksidanter enn blåbær. Matforskerne gleder seg over chiafrø som aztekerne i Mexico livnærte seg på, men som siden gikk i glemmeboken. Fordelene er mange, blant annet

 • Forebygger hjertekarsykdom
 • Gjør deg slank
 • Stabiliserer blodsukkeret
 • Styrker skjelettet
 • Bedrer fordøyelsen og motvirker infeksjoner
 • Tilfører huden sunne fettsyrer
 • Motvirker PMS

Kilde: I Form

Det høres jo ut som en god idé å få i seg to spiseskjeer med disse sorte frøene. Jeg er på pose nummer to. Tenk det, du! Så vil det sikkert være noen kritiske røster der ute, ære være dere som ikke svelger alt rått og på tvers som meg, noe er dokumentert og noe ikke. Min variant har, etter råd fra en av leserne til Casa Didriksen, inneholdt: 1 dl (H-) melk, 1 dl (vanilje)yogurt, 1 dl havregryn, 2 ss chiafrø, honning og kanel (her bruker jeg dæsjer). Ved første blikk ser det vel ikke så ille ut, gjør det vel?

Helseeffekt eller ikke, det som imidlertid er et faktum er at frøene inneholder mange mineraler og sporstoffer, blant annet mye kalsium og magnesium, en del jern og rikelig med flerumettede fettsyrer, deriblant vegetabilske omega-3-fettsyrer. Kilde: Vektklubb.no

Chiafrø – superfrø til frokosten

Følg meg på Instagram
Følg meg på Facebook
2019-05-16 18.45.57-lappeteppet-anja-holt

Lappeteppet

"Lappeteppet" - livet mitt er ikke er ett vakkert heklet teppe i en farge. Det består av tusen lapper, mennesker, i forskjellig mønster og i ulikt materiale. Det er fargerikt, det er unikt og det er bare mitt.

8 Comments:

 1. Hmmm, har litt lyst til å prøve dette her altså.

 2. ?
  Sunn start på dagen!m
  Her har det gått skikkelig dårlig med matritiner på meg selv… Er så utrolig dårlig på frokost, kanskje jeg burde prøve denne jeg og?

 3. Jepp. Jeg kan bare konstatere at jeg er mer lettpåvirkelig enn jeg trodde. I går kom Kolonialposene på døra, og i dem lå det chiafrø, melk og honning. Så da skal jeg teste, jeg også! 🙂

 4. Leser så mye om disse chiafrøene at nå må jeg jammen snart prøve =) Og jeg som ikke spiser meieripodukter burde jo absolutt få i meg 2 ss om dagen om de virkelig gir så mye kalsium! =)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.