Brødbakemaskin er min hverdagslykke

Brødbakemaskin er en god investering. Å kjøpe brød i butikken er dyrt og det tar ikke lange tiden å spare inn en slik kostnad. Mel og gjær koster også litt, men sett opp mot “kjøpebrød” er det nesten gratis.

Hvis folket ikke har brød, kan det jo spise kaker.

Marie Antoinette

Om matlysten av ulike årsaker er litt lav er det få ting som vekker den bedre hos meg enn lukta av nystekt brød. Men noen ganger har man ikke orken til å stå der å bake selv, da er en brødbakemaskin helt gull verdt!

Hvis brødet er dårlig, blir også livet dårlig.

Jan Kjærstad

Og et slikt brød holder til frokost og matpakker for jentene. Det er jo ikke så stort, men det som er fint er at alt blir spist opp. Man kaster ikke brød! Og det er mulig jeg tar feil, men jeg synes hjemmebakte brød metter mer. På en annen side kanskje man spiser mer fordi det er så godt?

brød, brødbakemaskin

Om du skal jakte på en slik hverdagslykke i egen husholdning anbefaler jeg en med timer. Da kan du programmere kvelden i forveien slik at du står opp til lukten av nybakt. Det er i hvertfall noe jeg, og ungene, ser frem til. Det er noe med det å være bevisst på å skape seg gode hverdager.

Å spise en brødskorpe i fred er bedre enn å innta en bankett med engstelse.

Æsop

I helgene er det deilig med grytebrød eller grovbrødene fra Lom. Selve deigen til grytebrød tar jo ikke lang tid å lage, men det går jo fort en time til halvannen på morgenen for å få dette brødet på tallerken hos oss. Når det er sagt er jeg er en av de som synes hjemmebakt og hverdager er aller, aller best!

Jeg elsker virkeligheten. Den gir brødet smak.

Jean Anouilh

PS. Før du raser ut i butikken for å kjøpe, sjekk https://www.finn.no/ – min siste brødbakemaskin kostet 200 kroner.

Følg meg på Instagram
Følg meg på Facebook
2019-05-16 18.45.57-lappeteppet-anja-holt

Lappeteppet

"Lappeteppet" - livet mitt er ikke er ett vakkert heklet teppe i en farge. Det består av tusen lapper, mennesker, i forskjellig mønster og i ulikt materiale. Det er fargerikt, det er unikt og det er bare mitt.

One Comment:

  1. Pingback: Brødbakemaskin er min hverdagslykke -

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.