Besøk av en gammel dame – ny oppsetting av 9.klasse

Besøk av en gammel dame

Besøk av en gammel dame

Steinerskolens niende klasse har valgt seg ut et teaterstykke og skal lage en ny oppsettning av “Besøk av en gammel dame.” Det har vært øvet intenst i fire uker. Replikker skal pugges og scenedekorasjoner er hentet inn. I går fikk vi en liten sniktitt på Facebook.

Dette ser ut til å bli en helaften man kan se frem i mot! Klassen har en klar overvekt av humoristiske elever som ikke er redd for å by på seg selv. Min eldste datter er en “feministisk borgermester” på høye hæler og jeg er sikker på at de leverer bedre enn da jeg var på Improteater.

Besøk av en gammel dame

Handlingen begynner i det Claire Zachanassian kommer smekkrik tilbake til hjembyen Güllen, en liten tysk småby, for å ta hevn. Med seg har hun tjenere, menn og eksmenn og ganstere.

Her ble hun som ung pike tråkket på tærne på den forferdeligste måte. Hun gjemte det som hendte i sitt hjerte, og giftet seg til penger. Og Claire tar hevn, på en bestialsk men humoristisk måte.

Hun krever kort og godt at Güllenborgerne skal drepe den mannen som engang svek henne – kolonialhandler Kaufmann. Hun slenger kravet ut, og setter seg ned og hygger seg.

Den gamle damen lover borgerne en milliard for å etterkomme kravet, og borgerne begynner å spekulere i den rikdom de kan komme til å få.

De lever på forskudd, de stifter gjeld. Originalen kan du se på NRK Nett-TV her!

Følg meg på Instagram
Følg meg på Facebook
2019-05-16 18.45.57-lappeteppet-anja-holt

Lappeteppet

"Lappeteppet" - livet mitt er ikke er ett vakkert heklet teppe i en farge. Det består av tusen lapper, mennesker, i forskjellig mønster og i ulikt materiale. Det er fargerikt, det er unikt og det er bare mitt.

4 Comments:

  1. Pingback: Besøk av en gammel dame

  2. Pingback: Besøk av en gammel dame – ny oppsetting av 9.klasse

  3. Spennende!
    Jeg har ikke hørt om stykke før – men er sikker på at det blir en suksess! ??

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.