3 tips for lettere bilhold og sommerklar bil!

Den verste dynga av pollen er nå ute og avgjort kapittel for sesongen. Det har også regnet litt, med vekt på litt, et par ganger som også hjelper på. På søndag valgte både jeg og huseier, uavhengig av hverandre, å vaske bilene utvendig og innvendig. Det var plutselig som et seig lag både inni og utenpå. Det holdt ikke lenger med en kjapp spyling. Og siden jeg er litt over middels fornøyd med Mister Grey, ja bilen har et navn, tar jeg vare på den.

Nordmenn er i ferd med å gjøre bilen til et slags familiemedlem.
Thorbjørn Berntsen

Jeg har ikke lenger høytrykkspyler. Men jeg har Cirkle K (fortsatt klønete navn, hva tenkte de på?). 40 kroner senere var bil og matter vasket og spylt. Siden jeg har elbil er jeg “hysterisk opptatt” av dekktrykk. Av en eller annen grunn lekker alle dekkene, både sommer- og vinterhjul, så jeg etterfyller relativt ofte. Men bilen er lettere å manøvrere etterpå og jeg får flere mil. Verdt innsatsen, med andre ord.

Da jeg kom hjem sto huseier med støvsuger og bøtte. Han har to biler som både de og ungene bruker. Jeg fulgte på. La mattene ut til tørk i sola og dro frem “den lille røde” og fikk opp smuler, grus, gress og andre uidentifiserbare ting fra baksetet. Jeg har ikke så mye spesialprodukter til bil. Bøtte, klut, vann og gul Ajax gjorde jobben greit nok. Ikke gjør det vanskeligere enn det må være, bare gjør noe uten å bli helt Ivar.

Bilen min skal være så ren at det kan utføres operasjoner i baksetet.
Ivar Hoff

3 tips for lettere bilhold

  1. Om du ikke alltid har tid, eller råd, til å vaske bilen i vaskehall eller hos andre tilbydere kommer du et stykke på vei med høytrykkspyler (enten hjemme eller på bensinstasjon).
  2. Rist mattene med jevne mellomrom. Det er lettere enn å støvsuge. Hilsen Ryggen Din.
  3. Kast søppel ved første mulighet. Søppel stinker. Nå er det attpåtil sommer og høyere temperaturer. Varm søpledynge på hjul? Ellers takk….. dessuten, om en begynner legge igjen parkeringslapper, tomme brusflasker og sjokoladepapir, hva tror du nummer to gjør da? Korrekt! *slår over i Løvenes Konge modus og synger om en sirkel av liv*

Er din bil sommerklar? Svar på undersøkelsen så får jeg se også! Og hvilket tips har du for at vedlikeholdet av bilen din skal være så enkelt som mulig?

[poll id=”6″]

Følg meg på Instagram
Følg meg på Facebook
2019-05-16 18.45.57-lappeteppet-anja-holt

Lappeteppet

"Lappeteppet" - livet mitt er ikke er ett vakkert heklet teppe i en farge. Det består av tusen lapper, mennesker, i forskjellig mønster og i ulikt materiale. Det er fargerikt, det er unikt og det er bare mitt.

5 Comments:

  1. Pingback: 3 tips for lettere bilhold og sommerklar bil! -

  2. Her er jeg skikkelig dårlig og kommer aaaaldri til å bli noe bedre. Som jeg sier til Robert; jeg vasker bilen hver gang det regner ?
    Her er det han som får vaske biler, skifte dekk, fylle på olje. Alt som har med bilene å gjøre…

    Men jeg skal huske på listen din, til den dagen han streiker ?

  3. Her i huset er det som Linn skriver over her; mannen tar seg av det som har med bilen å gjøre. Jeg fyller drivstoff og til nød spylevæske, men resten tar han. prøver å ta med min egen og ungenes søppel og hive med en gang da =)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.