Vinterklar bil – 3 ting du bør gjøre nå!

Nå er tiden inne for å fikse en vinterklar bil. Tidligere har jeg jo forsøkt tipse om “3 tips for lettere bilhold og sommerklar bil” så da måtte det jo bli en oppfølger nå?

Vintersko – ikke bare for fine fruer!

Viktigste først. Du må skifte til vinterdekk. Det er Norge. Det kommer plutselig snø. For vår del hadde vi første snøfall sist lørdag. Om du er usikker på om du bør kjøpe nye dekk, spør en venn.

Om du skifter vinterdekk sjøl eller får noen andre til å gjøre det, gjør avtalen nå. Om du outsourcer byttingen slik jeg gjør kan det være smart å bestille time før det blir ventelister. Superenkel forskning tilsier at dette skjer hver eneste sesong. Vær smart, skift nå. Husk å sjekke dekktrykk etterpå!

lappeteppet-bil-billist-vinterklar-bil-vinterdekk-nissan-leaf
Mister Grey har piggsko!

Vask – både innvendig og utvendig!

Det er sjelden stas å vaske bil i kulda. Fordelen med å vaske nå som det er rett rundt null mesteparten av tiden er at bilvasken gjerne varer en stund. Jeg liker å vaske bilen innvendig hjemme. Da har jeg en støvsuger som alltid funker, ingen i kø og jeg kan danse uten at noen ler (høyt).

Er du ekstra flink sørger du også for en skikkelig polering. Det liker lakken før vinteren. Men uansett er det viktig å vaske den jevnt igjennom vinteren. Om du bruker maskin eller svamp skal jeg ikke blande meg borti. Men gjør noe.

lappeteppet-bil-billist-vinterklar-bil-vask
Det er mye triveligere å kjøre en ren bil!

Silikon – det ække bare du som trenger smøring!

Målgruppen for bloggen er godt voksen, og klar overvekt av det kvinnelige kjønn. Det er ikke bare du som trenger smøring både her og der for å funke best mulig. Bilen trenger også litt “lube.”

Når du har vasket bilen må du huske å tørke “inni dørene” og smøre alle dørlistene med silikon. Dette skal du gjøre hver gang du vasker bilen igjennom vinteren (og gjerne smør en runde ellers også). Dette forhindrer at dørene fryser fast, listene ryker og ikke minst slipper du hjerteinfarkt fordi du blir kald og forbanna.

lappeteppet-silikon-bi-billist-vinterklar-bil
Husk å ha på godt med silikon på alle lister!

Kort oppsummert:

  1. Skift til vinterdekk.
  2. Vask bilen utvendig og innvendig.
  3. Smør alle lister med silikon.

For elbil- eiere: Husk ladeluken! Sørg for at du vasker, tørker og ikke minst smører opp ladeluken. Passe irriterende å finne ut at man ikke kan “fylle drivstoff” når man allerede har neglsprett og rekkeviddeangst?

lappeteppet-bil-billist-vinterklar-bil-ladeluke-elbil-ikke fryse fast
Unngå at ladeluken fryser fast på elbilen din!

Dirty tricks a’la Anja: Det er ikke lov å forlate bilen med søppel i med mindre man har over 42 timer bak rattet eller du endelig har fått all makt i verden inkludert atombomben. For å gjøre jobben så lett som mulig, ha alltid en tom bærepose i bilen på lengre bilturer og få passasjerer til å rydde opp etter seg selv.

Følg meg på Instagram
Følg meg på Facebook
2019-05-16 18.45.57-lappeteppet-anja-holt

Lappeteppet

"Lappeteppet" - livet mitt er ikke er ett vakkert heklet teppe i en farge. Det består av tusen lapper, mennesker, i forskjellig mønster og i ulikt materiale. Det er fargerikt, det er unikt og det er bare mitt.

2 Comments:

  1. Pingback: Vinterklar bil – 3 ting du bør gjøre nå! -

  2. Vinterdekk er skiftet og bilen er rein utvendig ? nå er det vel egentlig mannen som tar seg av det meste med bilen her…

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.