Vårklipp av lavendel

2019-04-06 18.31.58-lavendel-klipp-klippet lavendel
Pjuskete bed….

“Klippet lavendel” sa jeg til meg selv. Det har jeg aldri gjort før så det får jeg nok til. Og det gikk som en drøm. Det kunne jo knapt bli verre enn det var? Har du sett makan til pjuskete bed?

Er det noen som husker at jeg var så bekymret for å klippe ned lavendelen min? Det er bare å gjøre som fjellvett- reglene og sjekke ut med kjentfolk. Eller fagfolk i denne sammenhengen. Mette Gry svarte raskt når jeg rakk ut hånden!

Den tåler hard beskjæring. Fjern det meste av den harde veden. Ned til 6-7 cm kanskje… Du kan ikke gjøre så mye feil der. Det verste er å ikke klippe den. Da får du masse bart nederst ? Lykke til da ?

Mette Gry ( Blogger/Owner for Urbantoglandlig og Furulunden)

Så jeg fant frem saksa og jeg startet å klippe. Jeg synes jeg var skikkelig flink, jeg var skikkelig tøff. OK, ikke så veldig tøff. Jeg lukket øynene og klippet. Men jeg tror det går bra. Fagfolk sier jeg skal slappe av. Det er lett for fagfolk å si. Jeg er ikke fagfolk. Jeg tror jeg har drept alle tre…..

Men om fagfolk har rett, at disse tre skal komme tilbake igjen. Og at det faktisk var bare å putte stiklinger ned i jorda igjen, ja da vil dette bedet bli dekket av lavendel! For jeg har satt mange stiklinger må du tro! Det over er en av dem. Ja, jeg er stolt. Ja, du kan le av meg hvis du vil.

da skal jeg gyve på med hard hånd! Og jeg har ikke noe ventebed, jeg har i grunn bare et bed. Så da kan jeg bare stikke dem nedi eksisterende bed og krysse fingre? I grupper på 3?

Anja Holt – grønnskolling

Så da er det bare å vente på bedre dager og mer sol. Og så skal jeg nok gjøre noe med den greia som kryper på høyre side der. De blir faktisk ikke fin selv når den blomster. Det får bli årets investering. Liker biene mer enn lavendel, mon tro?

Del gjerne arbeidet omed bilder på Hagetips eller på Furulunden.

Mette Gry ( Blogger/Owner for Urbantoglandlig og Furulunden)

Følg meg på Instagram
Følg meg på Facebook
2019-05-16 18.45.57-lappeteppet-anja-holt

Lappeteppet

"Lappeteppet" - livet mitt er ikke er ett vakkert heklet teppe i en farge. Det består av tusen lapper, mennesker, i forskjellig mønster og i ulikt materiale. Det er fargerikt, det er unikt og det er bare mitt.

11 Comments:

  1. Fjern den kryp-planten og kjøp inn sukkulenter. De trives på knauser, lite jord og med sol/halvskygge. I tillegg så er de nesten helt vedlikeholdsfrie!

  2. Pingback: Vårklipp av lavendel -

  3. Husk å toppe (klippe) litt av lavendelstiklingen. Da forgrener den seg og blir kraftigere. Fint tips du har fått av Vigdis med sukkulenter. Eller kryptimian som jeg har nevnt for deg på Facebook. Det er nesten en smakssans, men jeg syne det er fint om det får være et lilla bed når det ikke er så stort bed 😉

  4. Klippe lavendel – smart! Da har vi et nytt prosjekt her i hagen 🙂

  5. Kryp-timian er strålende – jeg foretrekker denne mellom steiner/heller på bakkenivå slik at den deilige duften kommer frem hver gang man tråkker litt borti den ?

  6. Sukkulenter foreslår jeg også!
    Dekorativt også.

    Du er flink, du! Snart lukter deg superdigg lavendel i Kosekroken! Da kommer jeg å snuser litt, eeelsker lukten!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.