Tetris – voksenlivet v 2.0

Lappeteppet-tetris-stable-organisere
Evnen til å bo på liten plass

Tetris (på russisk Тетрис) er et av de mest populære videospillene noensinne. Spillet ble oppfunnet i 1984 av den russiske matematikeren Aleksei Pazjitnov, som da arbeidet ved Vitenskapsakademiet i Moskva. Spillet går ut på å stable «byggeklosser» oppå hverandre slik at de danner fullstendige rekker.

«Byggeklossene» i Tetris er tetrominoer, dvs. geometriske figurer som er satt sammen av fire kvadrater som henger sammen langs en eller flere av sidene, derav navnet Tetris (avledet fra tetra-, som på gresk betyr fire). Det finnes fem slike kombinasjoner, men to av disse finnes også i speilvendte utgaver, hvilket gir syv ulike tetrominoer. Pajitnov skal ha funnet inspirasjon i en eske med pentominoer, som er et populær spill innen rekreasjonsmatematikk.

Wikipedia

Folk flirer gjerne litt av meg innimellom. Det er greit. Denne gangen flirer jeg av alle som mente at tiden med spillet “Tetris” var bortkastet tid. Jeg ble nemlig ganske god på det. Da Voksenlivet v.20 startet skulle det vise seg at det var en nyttig erfaring.

Her har vi et helt atelier

Men i denne kroken får både Kon Mari og Flylady hvile. Dette er Ida sitt domene. Jeg kan ikke noe om ulike pensler og hvor mye maskeringstape en kunstner faktisk trenger. Men jeg er god på å rense pensler, tydeligvis. Jeg holder også muligheten åpen for at hun skryter hemningsløst av meg fordi det da øker min motivasjon for å redde penslene hennes så hun slipper?

Men jeg har, i samarbeide med kunstneren, ryddet i alle malesakene i jula. Det var kjempedeilig! Det betyr at jeg nå kan bistå med orden i forhold til opprydning i etterkant. For det er jo det siste jeg jobber mye etter: hjelpe hverandre og finne gode, felles løsninger.

Målet mitt er ikke å ha det strøkent hele tiden. Målet er heller ikke at jeg må gjøre alt for da blir det gjort riktig. Hos oss er det “bra nok” som gjelder. Det synes at det bor folk her. Og hos oss må alle bidra til fellesskapet. Jeg tror det blir bra folk av mine tenåringer også.

Følg meg på Instagram
Følg meg på Facebook
2019-05-16 18.45.57-lappeteppet-anja-holt

Lappeteppet

"Lappeteppet" - livet mitt er ikke er ett vakkert heklet teppe i en farge. Det består av tusen lapper, mennesker, i forskjellig mønster og i ulikt materiale. Det er fargerikt, det er unikt og det er bare mitt.

3 Comments:

  1. Pingback: Tetris – voksenlivet v 2.0 -

  2. Tetris var gøy ? og jeg er enig med det, ‘’bra nok’. Det ser ut som det bor folk hjemme hos oss, det er ikke som sakset ut av et interiørblad?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.