Sykkelvask på gang, slik gjør jeg det!

2019-05-25 14.43.03-lappeteppet-sykkelvask-vaske-sykkel-tips
Sykkelvask på gang

Sykkelvask er viktig. Innimellom er det viktig å få den skikkelig ren, som før den første turen på våren. Min første vårtur ble sen i år, derfor også vasken, men her kan du få noen tips!

Sykkelvask på gang

 • Bøtte med såpevann
 • Klut
 • Svamp
 • (Avlagt!) tannbørste
 • Kjedeolje

Det er ikke så innmari avansert for den vanlige brukeren. Jeg bruker en blanding av Zalo og Salmiakk men du kan selvsagt gå til innkjøp av skikkelig avfetning. Jeg tenker da at det bare er enda en ting jeg må lagre.

Fremgangsmåte for enkel sykkelvask

Vask sykkelen ovenfra og ned med klut og såpevann. Jeg får refs om jeg putter de røde neglene rett i salmiakk- vann, så jeg har på lekre gummihansker under denne delen).

Skrubb kjede med svamp (den grove delen). Kan med fordel bruke tannbørste i tillegg! Skyll sykkel med hageslange (ikke bruk sterk høyttrykk) eller gjør som meg: hell over fire bøtter vann (så får du vekk litt pollen også).

Enten tørker sykkel i sola eller med en gammel t-skjorte, smør opp hele (!) kjedet (og eventuell gear- og bremsewire). Noen velger å vaske felgene på ny for å fjerne olje. Jeg bare tørker og tenker at smøring er smøring.

Sjekk luft i dekk, ta deg en liten prøvetur og sjekk bremser og gear før du legger ut på langtur. For mer avanserte tips kan du lese hva fagekspertene mener du skal gjøre. Jeg tenker det viktigste er at man vasker sykkelen når den er møkkete og passer på kjedet. Og så kan man godt støtte den lokale sykkelsjappa når mer avanserte ting skal gjøres.

Jeg har fortsatt en terrengsykkel jeg kjøpte brukt. Men om jeg en dag blir rik skal jeg vurdere en elsykkel. De som har en slik virker veldig fornøyde. Og med de politikerne vi kan velge på for tiden så er det faktisk snart det eneste fremkomstmiddelet jeg har råd til å bruke.

Følg meg på Instagram
Følg meg på Facebook
2019-05-16 18.45.57-lappeteppet-anja-holt

Lappeteppet

"Lappeteppet" - livet mitt er ikke er ett vakkert heklet teppe i en farge. Det består av tusen lapper, mennesker, i forskjellig mønster og i ulikt materiale. Det er fargerikt, det er unikt og det er bare mitt.

5 Comments:

 1. Pingback: Sykkelvask på gang, slik gjør jeg det! -

 2. Det ble gjort her igår også. På de største guttene sine sykler. Den ene var faktisk innom verkstedet også.
  Men nå er de klare for bruk og rene!

  Husk hjelm ? Jeg blir så oppgitt over foreldre som sykler med barna sine. Barna har hjelm, men ikke de voksne. Hvor er logikken i det?

 3. Supre tips som inspirerer!
  Dette kan jeg fikse selv, skjønner jeg 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.