Sengetøy – hvor mange sett trenger en person?

Noe av det beste som finnes er å legge seg ren i en seng med rent sengetøy. Jentene bruker ta av på senga si i løpet av helgen. Helst på søndag om jeg ser vi har tid. Da har de 98% ren seng neste gang de kommer hjem. Min egen seng blir som regel skiftet på fredager. Vi kan gjøre det samme dag, det er bare det at da blir det så mye vask og tørk akkurat den dagen… for vi har nemlig bare ett sett hver.

Man trenger strengt tatt ikke mer når man har tørketrommel. Ja, man kan for eksempel spy ned senga si. Da vil jeg nok uansett vaske dyna så da hjelper det ikke med nok ett trekk. Om jentene spyr ned sitt havner de som regel i min seng uansett. Eller på sofaen med ett pledd. Derfor er det gamle lintøyskapet fyllt med bøker, lys og filmer.

Hvor ofte man bør skifte sengetøy varierer selvsagt. Jo mer action som foregår der jo oftere bytte, tenker jeg. Men uansett så har vi klart oss med ett sett sengetøy hver i tre år så jeg mener min påstand holder stand. Har man større plass er det selvsagt enklere og oppbevare flere sett. Om man ikke har tørketrommel er det nok også til tider en utfordring å få sengetøy tørt på en dag. Men de fleste… klarer seg nok med ett sett sengetøy hver.

Hvor mange sett med sengetøy har du?

Følg meg på Instagram
Følg meg på Facebook
2019-05-16 18.45.57-lappeteppet-anja-holt

Lappeteppet

"Lappeteppet" - livet mitt er ikke er ett vakkert heklet teppe i en farge. Det består av tusen lapper, mennesker, i forskjellig mønster og i ulikt materiale. Det er fargerikt, det er unikt og det er bare mitt.

2 Comments:

  1. Her har vi flere. Tipper vi har 4-5 gode, deilige til dobbeldyner, som vi bruker og på gjesterommet. Noen av guttene har enkelt dyner og noen har junior dyner og så har vi baby-dyner, og alle minst 2 sett hver. Minst.

    Enig med deg, ikke noe er bedre enn å legge seg i et iskaldt rom med nytt, friskt og deilig sengetøy!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.