Så ble den ferdig!

Da var halsen klar! Jeg er “sykt fornøyd” og den ble akkurat slik jeg hadde tenkt. Jeg har sittet på YouTube og lært meg hvordan jeg skal øke masker, både med og uten hull, samt felle av.

Jeg har enda ikke funnet en YouTube video som skal få meg til å skjønne oppskrifter, så det blir nok neppe noen større prosjekter. Og det er helt, helt greit. Og den første varianten ble for løs i snippen. Da laget jeg bare en ny.

Der var den stram nok. Der var den høy nok. Jeg er typ happy med det. Og strikkingen funka til det det skulle. Nemlig få hodet til å tenke på noe helt annet. Oppdrag fullført der, altså. Jeg har også lært å banne på et helt nytt nivå. Tålmodigheten er ikke helt på topp når det kommer til strikking.

Jeg kom på en ting jeg kan lage, som ikke akkurat er krevende. Sitteunderlag i ull. For man trenger ikke delta på så mange arrangementer ute i denne tiden før man forstår at ull er noe man definitivt trenger i Norge.

Og til alle dere som kan strikke, både genser og kofte med mønster, jeg vet veldig godt at du garantert finner feil i den jeg laget. Men det gjør ikke noe. For jeg har hørt at det er noe av sjarmen med hjemmestrikk.

Følg meg på Instagram
Følg meg på Facebook
2019-05-16 18.45.57-lappeteppet-anja-holt

Lappeteppet

"Lappeteppet" - livet mitt er ikke er ett vakkert heklet teppe i en farge. Det består av tusen lapper, mennesker, i forskjellig mønster og i ulikt materiale. Det er fargerikt, det er unikt og det er bare mitt.

7 Comments:

 1. Pingback: Så ble den ferdig! -

 2. Den ble kjempefin, du har all grunn til å være stolt av deg selv??

 3. Bra jobba!

  Her er verdens enkleste lueoppskrift, og verdens kuleste lue.

  Raskest av alle er Cocoon-lua, den strikker du greit på en kveld. Av Cocoon fra Rowan, et deilig, mykt garn i ull og mohair – eller andre tilsvarende garn med strikkefasthet ca 14m/10cm. Oppskriften står på engelsk på Ravelry, men her er den på norsk:

  -Altså, jeg driter i strikkefasthet og bruker tynnere pinner. I går strikket jeg en lue med dobbelt garn(tynn alpakka) på pinne 3. ?

  Legg opp 80 masker på liten rundpinne nr 7. Velg selv.
  Strikk 7 cm vrangbord 1 vridd rett – 1 vrang. Drit i det. Strikk vrangforestillinger som du vil, jeg kjører 2 rette/2 vrange
  Strikk 15 cm rett.
  Felling:
  Strikk 2 smn ut omg.
  Strikk 1 omg rett.
  Gjenta disse 2 omg 3 ganger.
  Kutt garnet og trekk det gjennom de siste maskene.

  Og dett var dett. (Og hadde dette vært en amerikansk oppskrift, hadde det stått at du skulle feste trådene og vaske og blokke lua. Jeg regner med at alle skjønner at trådene skal festes, om man da ikke foretrekker å ha dem flagrende. Og vasking og blokking er absolutt unødvendig her).

 4. Wow ?
  Jeg syns den ble kjempefin!
  Og så kledelig farge til deg, Anja!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.