Nu kör vi!

2019-05-16 19.05.24-lappeteppet-anja-holt
Tut og kjør!

På lørdagen var vi atter i Sverige. Jeg ble minnet om at jeg hadde lovet dette “ved neste lønning.” Vilde hadde pekt seg ut en sjappe (som viste seg være flere når vi ankom) mens Ida var med meg og handlet mat. Det er rart hvordan det er mye morsommere å handle “i utlandet” i forhold til Kiwi?

Vilde er glad i sånne syltede agurker! Og det er sikkert kjempelurt å kjøpe en sånn flaske med rømmedressing. Den kan vi bruke til taco, fisk og pizza!

Ida (15 år)

Abelone tipset meg om “Hypermat” men det får bli en annen gang. Det var rett og slett latskap som drev oss til det store senteret med “alle butkkkene i samme butikk.” Men jeg sjekket verdensveven før avreise for tilbud, det er noe med å møte med knyttede sko til kamp.

Men for å drøye lønningen og redusere antall butikkbesøk tok vi da denne turen. Og arvingen sto for mattematikken. Vi sparte 310 kroner (ikke medregnet kurs for enkelhetens skyld) bare på brusen. Ja, jeg vet vi burde drikke mer vann.

I Norge koster denne 89.90 kroner, men vi kjøper allikevel ikke brusen her. I denne butikken koster den 49,90 kroner for en pakke. I nabobutikken koster den 29,90 kroner.

Anja (43 år) forklarer arving hvorfor man ikke kjøper alt i samme butikk.

Enda festligere ble det da vi kom hjem, da fylte jeg nemlig bensintanken igjen. 190 kroner senere fastslo Vilde at vi fortsatt hadde tjent på turen om vi bare tenkte på brusen. Jeg sa ikke noe om slitasjekostnader og forsikring, la de få være barn litt til.

Jeg tror ikke de føler seg fattige, da. Vi har jo alltid mat. Jeg har aldri sagt nei til overnattinger, alle (inkludert ekstra barn) har fri tilgang på mat og drikke og det mangler ikke på bacon til eggene uansett hvor mange som har hvilt øynene i Kosekroken i løpet av natta.

Mamma, å se på deg handle her er så morsomt. Du opplever hele barndommen igjen igjennom ulike smaker, leverpostei og pølser!

Ida (15 år)

Men vi lager mesteparten av maten hjemme og vi handler godteri i butikk isteden for på kino og kiosk. Vi spiser opp matrestene (noen ganger dukker de opp i annen drakt) og har det egentlig veldig bra sånn sett! Penger spart et sted frigjør midler til noe annet. Som for eksempel nye vårsko!

Følg meg på Instagram
Følg meg på Facebook
2019-05-16 18.45.57-lappeteppet-anja-holt

Lappeteppet

"Lappeteppet" - livet mitt er ikke er ett vakkert heklet teppe i en farge. Det består av tusen lapper, mennesker, i forskjellig mønster og i ulikt materiale. Det er fargerikt, det er unikt og det er bare mitt.

6 Comments:

  1. Pingback: Nu kör vi! -

  2. Bra jobba! Å spise opp maten sin og ta smarte valg er rett og slett smart! (og når ungene flytter for seg sjøl, vil de ha verdifull ballast i å leve smart!)

  3. Sverige-handling er strålende! Penger spart, og ikke minst bedre utvalg…ok, her kan man gå på ørten smeller og ta helt av, men har man fryser og litt kokekunnskap så blir alt så bra så!

    Uten bil, lappen og alt det der så er det litt verre å dra på handletur. Hvis du orker en passasjer(kan spandere kaffe og lunch,samt verbal underholdning ) – jeg vil gjerne være med på tur! ?

  4. Hehe så kult beskrivelse❤❤

  5. Jeg handler i Sverige ca annhver uke. Skikkelig storhandling! Jeg liker at det er større // annet utvalg. Og jeg er enig med dere, det rart med det, at å handle i «utlandet» er plutselig helt ok.

    Si ifra neste gang dere tar turen, så kan vi møtes der ?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.