Lussekatter til alle

Lappeteppet-safran
Safran til lussekattene!

En del av forberedelsene til Lucia- feiringen er jakta på safran. Denne gangen ble redningen ding dong- sjappa på Skårersletta. Der fant vi trådene som koster 40 kroner for et gram. 

lappeteppet-lussekatter
Må heve litt til før de går i ovnen!

Denne gangen brukte jeg Trines oppskrift på lussekatter. De ble veldig gode. Og vi bruker selvsagt h-melk og meierismør når vi baker. Hallo! Og disse skulle ikke måkene få ta fra meg! Jeg liker veldig godt hennes oppskrifter, godt forklart og fine bilder.

lappeteppet-lussekatt
Mmmm, nystekte lussekatter!

Og takk til Susanne som tipset meg en gang for lenge siden om å bløte opp rosinene før man baker med dem. Det blir en helt annen smaksopplevelse! Og om det er så stor forskjell med og uten safran? Jeg er ikke sikker på om jeg merker forskjell i en blindtest. Men jeg ville ikke satset en lunge på det.

lappeteppet-lucia
Endelig kom Lucia- dagen!

Og med Lucia- sangen på anlegget og tente lys startet jeg Lucia- dagen med jentene, gløgg og varme lussekatter. God tradisjon, jeg håper de bærer den med seg. Veien blir til mens vi går her.

lappeteppet-lucia-feiring.lys-lussekatter
En herlig morgen!

Dette er det julen handler om. Å være med de som er nærmest hjertet. Ta seg tid. Være til stede. Finne de små øyeblikkene. Skape minner. Håper du hadde en fin dag i går!

Hold julehjertet åpent året rundt.

Jessica Archmint

Følg meg på Instagram
Følg meg på Facebook
2019-05-16 18.45.57-lappeteppet-anja-holt

Lappeteppet

"Lappeteppet" - livet mitt er ikke er ett vakkert heklet teppe i en farge. Det består av tusen lapper, mennesker, i forskjellig mønster og i ulikt materiale. Det er fargerikt, det er unikt og det er bare mitt.

3 Comments:

  1. Pingback: Lussekatter til alle -

  2. Jeg gikk Lucia på jobb! Sammen med kollegaer som heller ikke tar seg sjøl så høytideleg! #visomikkefikkgåluciasomsmå
    Og brukte samme oppskrift som deg, lussekattene fikk godkjent+ på jobb, borte fort! Trikset med å bløtlegge rosiner skal jeg ta med videre, de blir ofte små og tørre…

  3. De så jammen gode ut? mmm. Jeg har aldri baka lussekatter selv, men får servert under barnetoget i barnehagen?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.