Konrad om katteskinn og andre pelsprodukter

Hællemåne, så varmt det er nå. Det er veldig deilig også, fordi det betyr at menneskene er mye ute. Jeg ble levert “ferdig spist” torsdag kveld etter at den lille og mellomste hadde vært på yoga. Yoga, kjære leser, hva er det for noe nymotens greie de har hengt seg på??? Men de er ikke verre påvirket enn at det blir både korte og lange turer med et og annet ballkast.

I kjent stil hoppet jeg opp i senga. Det var varmt, så rullegardinen var litt oppe for å slippe luft inn. Det kom en bil. Med mennesker inni. Ikke mine mennesker, de hadde jeg sett legge seg i alle senger. Så da kan resten av verden bare ta seg en bolle så jeg også får sove! Den lille sa det var greit. Jeg tenker jeg bestemmer når det er greit. Det var ikke greit.

“Må du sitte der, Konrad” sier den lille. Klart jeg må. Hvordan skal jeg ellers passe på at ingen biter deg i halsen, lille menneske. Jeg beskytter ditt mest sårbare med min smukke ende. “Du er tung, flytt deg” sier hun. Har hun sjekket vekta si sjøl i det siste, lurer jeg på. Jeg sitter.

Konrad på jobb

Tilbake på jobben. Det lille mennesket glemte båndet mitt! Sånn er det når du er snill gutt og går pent. Da får du ikke noen tur i lunchen? Hva var logikken i det, lissom? Men de har stor hage så jeg fikk løpe (og tisse) helt til jeg nesten snubla i tunga mi på grunn av heten.

Døra står åpen til kontoret vårt. Jeg bare logrer når folk går forbi. Da dunker halen i gulvet, og som du ser funker strategien helt glitrende. Nå har jeg vært der så mange ganger at alle kjenner meg. Lite fin flokk jeg har gående her, altså!

Vi hadde “total fåkkings mæjkåver” i hagen når den lille kom hjem fra butikken. Vi snakker highlight, settingspray og glow as you go! Her sminker den største, som er den mellomste i alder, den mellomste som er den yngste i alder, mens den lille som er den eldste var ute. Vi har diskutert fargesirkler, komplimentærfarger og gloss eller ei. “Youtube is tha shit, Konrad” sier dem. Jeg er mer for leirmaske.

Jeg dreit meg ut litt, da. Jeg gikk opp til huseierdama. Ho er redd for hund. Holdt på å få alle handleposene i huet. Jeg er glad i alle. Alle er tydeligvis ikke glad i meg. Gjett hvor glad jeg er for å bli satt i bånd, lissom. Prøv å leke med ball i snøre, lissom? Men lover og regler er lover og regler. Jeg aksepterer, men jeg liker ikke. Så jeg furter med den mellomste. Hun kobler ut med musikk. Jeg trenger bare litt mye kroppskontakt.

Konrad om katteskinn

Ja, jeg vet jeg har egen pute i hagen. Den er praktisk, litt vannavstøtende og brun. Det holder ikke når du nettopp har blitt så redd at du sto med fire stive i sofaen mens hjertet var på vei ut rett under halens åpning….. Vet dere hva som skjedde? Vi aner fred og ingen fare, vi har spist og skal kose oss. Vinduene står åpne, det er deilig og svalt inne. Tror du faen i meg ikke et katteskinn hopper inn av vinduet? En svær jækel med flaksende pels, som om han bare bodde der lissom?

Jeg var helt skjelven etterpå, og det tipper jeg han var også. For jaggu fikk jeg fart på den pelsen når jeg viste hvem som var her. Ganske grovt mål på “that little piece of shit,” det skal han ha. Enda godt jeg var der…. hoppe inn vinduer på den måten der?

“Klarer du ta mer plass, eller” sier den lille. Hva da, plass? Her er hjerterom, husrom og plass nok til oss begge sa blikket mitt. Når sånne små mennesker er redd for å falle ut holder de seg fast rundt deg. Det er digg, hun skjønte ikke at det var det jeg ville?

Hun finner stadig på noe, den lille. Så jeg ligger som regel oppå henne når jeg har sjansen. Og så har jeg klart å oppdra henne ganske bra på disse besøkene jeg har vært her. Nå har hun til og med begynt å tilrettelegge med puter når jeg insisterer på å ligge på fanget. Hun mumlet noe om “if you can’t beat them, join them” mens hun smilte. Jeg sukker av velvære.

Mine tidligere besøk kan du lese om her:

https://www.lappeteppet.no/feriebrev-fra-kosekroken/

https://www.lappeteppet.no/feriebrev-fra-kosekroken-dag-2/

https://www.lappeteppet.no/feriebrev-fra-kosekroken-dag-3/

Konrad the Boxer: Her lukter det veskehund

 

 

Følg meg på Instagram
Følg meg på Facebook
2019-05-16 18.45.57-lappeteppet-anja-holt

Lappeteppet

"Lappeteppet" - livet mitt er ikke er ett vakkert heklet teppe i en farge. Det består av tusen lapper, mennesker, i forskjellig mønster og i ulikt materiale. Det er fargerikt, det er unikt og det er bare mitt.

3 Comments:

  1. Pingback: Konrad om katteskinn og andre pelsprodukter -

  2. Å! Konrad!
    Så hyggelig at du er tilbake med postkortene dine! Jeg digger å lese dem ?
    Skal du være lenge på besøk i Kosekroken?
    Hils det lille mennesket fra meg og kos deg videre – god ferie!

    • @Linn: Han ble bare til søndag ettermiddag, i går “vasket det lille mennesket han ut” – for han hadde tatt leirmaske på en tur…. 😉

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.