Julemarked i Lørenskog

Det er kun en ting du bør tenke når du tenker julemarked i Lørenskog. Det er: Når skal jeg på Rudolf Steinerskolen i Lørenskog? Dette må være årets hyggeligste dag for oss på Lørenskog? Og det er ikke bare noe jeg sier, jeg tror det var besøksrekord i år!

lappeteppet-anjaholt-mariusgenser
Blid mamma i Mariusgenser

Julemarked i Lørenskog – detaljene stemmer

Etter en lang dag på julemarkedet er det nesten vanskelig å starte med et innlegg for man er så redd man glemmer ting! Men dagen startet relativt rolig. Vi fikk besøk av en annen familie som måtte levere mat på morgenen. De har lang reisevei, men vi har åpen dør og mye kaffe! Det fungerte også glitrende med shuttlebuss fra parkeringen og opp til skolen!

lappeteppet-julemarked-lørenskog-steinerskolen-skilt
Alle ser hvor de skal?

Det er mye man kan gjøre på julemarkedet. Jeg synes disse skiltene er så flotte, de måtte man selvsagt dokumentere slik at andre også kan bli inspirert! Men på tross av piler og opp til flere oversiktskart så fikk jeg ikke med meg godteriboden i år heller.

lappeteppet-julemarked-lørenskog-steinerskolen-granbarhytte
Inni her var det superkoselig å ta seg en pust i bakken!

Det er mange som blir slitne i beina etter en lang dag på Julemarked i Lørenskog. Det var satt opp en del sitteplasser rundt om på plassen. Denne er kanskje den fineste, synes jeg! Og nei, dette er ikke en fast installasjon på skolen. Den bygges opp hvert år!

Julemarked i Lørenskog – lukten av bål

lappeteppet-julemarked-lørenskog-steinerskolen-granbarhytte-bål
Med lune skinn og bål blir det god stemning!

Det er jo umulig og ikke like dette? Ja, du lukter bål etter en dag her men alt kan vaskes og luftes etterpå (sa hun som har ullgenser på snor på dag tre). Og det er noe med det å samles rundt et bål, eller en peis, eller er det bare meg? Og uansett hvor du snur deg er det brede smil. Her føler man seg velkommen!

lappeteppet-julemarked-lørenskog-steinerskolen-gløgg
Inne i hytta kunne du kjøpe deg en kopp gløgg, eller bare sitte litt i fred.

Julemarked i Lørenskog – her kan du ordne julegaver!

Det var mange salgsboder. Og det er bra at man kan kjøpe både mat og drikke flere steder slik at man slipper stå i lange køer. Det legger i hvert fall en demper på julestemningen for min del! Gikk du herfra sulten eller tørst har det i hvert fall ikke stått på tilbudet!

lappeteppet-julemarked-lørenskog-steinerskolen-salgsbod
En strut mandler, eller hva med skolens egen honning?

Det er mye rart man kan kjøpe som er både hjemmelaget og spesielt. Hva med en strut nybrente mandler som man kan knaske på mens man nynner på musikken som strømmer igjennom anlegget ute? Ja, for de blir laget på markedet! Til musikkansvarlig: Takk for at du lot musikken stå på under nedrigging også, musikk sprer glede!

Eurytmi – ikke kjent for alle!

lappeteppet-julemarked-lørenskog-steinerskolen-Eurytmi
Eurytmi er et skolefag

Eurytmi er innen antroposfi en form for dans som særlig er kjent for å benyttes pedagogisk i steinerskoler. Eurytmi anses av utøverne som først og fremst en bevegelseskunst, og kan i det ytre kan minne noe om klassisk ballett.

Wikipedia
lappeteppet-julemarked-lørenskog-steinerskolen-Eurytmi
De er ikke redde for å stå på en scene etter 10 år med dette!

Det var forestilling også i Eurytmi av alle elevene. Man kan si og mene mangt om faget, men at det er med på å fjerne sceneskrekk og skape unge mennesker som tør snakke i forsamlinger er de fleste enige i. Jeg har fulgt min eldste gjennom tre forestillinger, og jeg ser en markant endring!

Julemarkedet – og det er lukt av bål!

lappeteppet-julemarked-lørenskog-steinerskolen-bålpanne
Jeg har ikke tall på antall ildsteder

Og vipps, der var det en bålpanne! Ojj, der var det en båltønne! Slike fine varmekilder er flotte og skaper rom for gode samtaler når kulden biter seg litt ekstra fast. Men i år var vi veldig heldige med været. Det var minusgrader men vindstille! Men stemningen ved flammene, jeg elsker det!

lappeteppet-julemarked-lørenskog-steinerskolen-spå-telt-spådame
Hva skjuler seg i din fremtid?

Inne i dette teltet finner du 10.klassinger som for dagen har rollen som spåkoner og trollmenn. Det sies at det et år var noen rampete gutter som skremte alle 1.klassingene, men det er kanskje bare en “urban myth?” Nedenfor ved auditoriet kan du teste ut pil og bue, noe for alle!

Så mye mat, man kan jo spise noe godt overalt?

lappeteppet-julemarked-lørenskog-steinerskolen-gryte
Alltid god mat!

Er det noen som kan få all sunn mat til å smake godt er det Steinerskolen. Makan til leveranse! De deiligste supper og gryter, det er bare å velge og vrake. Og jeg betaler gjerne 40 kroner for en middag hver dag i uka! Denne gryta holdt meg mett i mange timer, og rundstykkene smakte himmelsk!

lappeteppet-julemarked-lørenskog-steinerskolen-smie
Alle har vel en smie i skolegården?

Steinerskolen selger egenprodusert honning. De har bikuber i skolegården! Det er ikke alt man trenger lese seg til. Og i anledning Julemarked i Lørenskog ble det også satt opp en egen smie ungene kunne delta i. Altså, gjennomføring til tusen!

Steinerskolen i Lørenskog – med egne bier!

lappeteppet-julemarked-lørenskog-steinerskolen-smijern
Årets julegaver?

For de som ikke ville smi selv var det også et par bord med ferdig produserte varer. Det var mange som fikk krysset av mange pakker på Julemarked i Lørenskog! Inkludert meg!

Her smiler alle, selv dyra!

lappeteppet-julemarked-lørenskog-steinerskolen-sau
Alle koser seg

Det var også rom for en liten dyrehage på skolen. Og alle barn vil klappe, kose og mate. Det gikk også en liten ponni rundt med de minste barna på ryggen. Barn trenger kontakt dyr! Og det ser ut til at dyr også trenger barn!

lappeteppet-julemarked-lørenskog-steinerskolen-and
If it looks like a duck, swims like a duck, and quacks like a duck, then it probably is a duck

I en binge kunne man kose med flere fjærkledde og kaniner. Det var stor “Åhhhhh- faktor” og ungene gikk helt i fistel om de fikk et dyr i fanget. Da satt de stille med store øyne.

Dyr er slike behagelige venner – de stiller ingen spørsmål og kritiserer aldri.

George Eliot

Steinerskolen – der barn får utforske!

lappeteppet-julemarked-lørenskog-steinerskolen-lekeapparat
De ulike lekeapparatene ble også brukt denne dagen

I motsetning til naboskolen som faktisk gjerder inn fjellet (!) oppfordres elevene her til å bruke både høyde og vidde. Med en liten skog i bakkant, og bratt bakke, utvikles motorikk (samt fornuften).

Det er med lykka som med de ville dyr i skogen: Den blir tillitsfull og nærmer seg leirplassen din når du ikke lenger jager etter den.

Hans Børli

Det er alltid rom for eventyr. En stille stund med barna, mens kanskje foreldrene kan kikke litt i salgsbodene eller ta seg en matbit?

Det er utrolig mange muligheter i et eventyr, og fordi det er et eventyr, kan altså alt gå an. Det er bare vår egen fantasi som setter grenser. Akkurat som i virkeligheten.

Gudrun Vinsrygg

Julemarkedet for alle!

lappeteppet-julemarked-lørenskog-steinerskolen-vokslys

Det var mange som rullet egne lys mens andre fikk ansiktet malt. På julemarked i Lørenskog er virkelig barna også i høyeste grad ivaretatt. Her er det ikke bare voksne som kan se og kjøpe, men barna kan lage og oppleve mye! Jeg tror alle er slitne etter en slik dag!

lappeteppet-julemarked-lørenskog-steinerskolen-skorsteinskaker
Skorsteinskaker fra Ungarn

Her grilles det ungarske skorsteinskaker over åpen flamme. Nei, det er ikke pinnebrød. Men du kan lese mer om Camilla sitt første møte med denne kaken her! De smaker kjempegodt!!!!

Julemarked i Lørenskog – ivaretar alle

lappeteppet-julemarked-lørenskog-steinerskolen-steiner
Steinboden har alltid mye besøk

Det er alltid mange som stikker innom “Steinboden” på markedet. For de som lever med stein og krystaller kan de gjøre noen kupp her. Ekstra fint for oss som er ukjent i forhold til dette med gode forklaringer selv om jeg sverger til andre ting enn en stein når det kommer til beskyttelse.

Steinerskolen i Lørenskog – alle trinn på samme sted!

lappeteppet-julemarked-lørenskog-steinerskolen-oversiktsbilde
Oversiktsbilde mot barnheagen

Dette er tatt mot barnehagen til venstre. Den lille dyrehagen er midt i bildet og enda en deilig bålpanne! Her har Det akkurat satt igang en aktivitet, så derfor litt lite folk på bildet. Var det eventyret, mon tro?

lappeteppet-julemarked-lørenskog-steinerskolen-oversiktsbilde
Oversiktsbilde mot hovedplass

Det yrer av liv overalt. Grillen serverte deilige burgere og jeg tror at julemarked i Lørenskog har blitt en tradisjon for mange lik “Putti Plutti Pott” for andre. Ekstra kjekt å se at mange tidligere elever gikk for å lete etter sine lærere!

Julemarked i Lørenskog – steinerskolen leverer!

lappeteppet-julemarked-lørenskog-steinerskolen-sveler
Svelesteking på gang

Hvor koselig er vel ikke dette da, folkens? En vedfyrt svelesteker, og her hadde jeg min vakt i to og en halv time. Det var godt og varmt med mange utrolig trivelige kunder.

lappeteppet-julemarked-lørenskog-steinerskolen-sveler
Det renner litt ut, vi kaller det sjarm

Og både varme sveler  og Hardangerlefse man hadde kjevlet ut selv var en suksess i år som tidligere. Og det er artig å se hvordan menneskene fortsatt trekkes mot levende ild når mørket faller på. Vi er tilbake på grunnbehov uansett for fancy teknologien er.

Steinerskolen i Lørenskog – selvgjort er velgjort!

lappeteppet-julemarked-lørenskog-steinerskolen-uro-engler
En hjemmelaget uro over barnesengen?

Det er mye som er produsert av foreldre og barn før markedet. Her er en uro som kanskje i dag henger over sengen til en liten bebis nær deg? Vakker i rosa silke. Selv fikk jeg kjøpt en strikket hals, eller to for å være helt ærlig, mens de store raggsokkene var solgt for lengst!

appeteppet-julemarked-lørenskog-steinerskolen-hegeuthaug
Hege, primus motor og ildsjel

Man skal egentlig være forsiktig med å trekke frem mennesker i en slik sammenheng. Men det er en primus motor og ildsjel som stiller opp år etter år sammen med mange andre flinke folk. Takk, Hege, for jobben og engasjementet ditt. Det smitter!

Takk til lærere ved Steinerskolen i Lørenskog, medforeldre, søsken og venner for en trivelig dag og fantastisk julemarked!

Follow my blog with Bloglovin

Følg meg på Instagram
Følg meg på Facebook
2019-05-16 18.45.57-lappeteppet-anja-holt

Lappeteppet

"Lappeteppet" - livet mitt er ikke er ett vakkert heklet teppe i en farge. Det består av tusen lapper, mennesker, i forskjellig mønster og i ulikt materiale. Det er fargerikt, det er unikt og det er bare mitt.

3 Comments:

  1. Pingback: Julemarked i Lørenskog -

  2. Herregud så koselig det ser ut! Kan man begynne på Steinerskolen som 43-åring, mon tro?:)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.