Hytta på Skeikampen

Her er det bare å finne frem kaffen! Ja, for nå kommer et alvorlig stort bilderas fra Lappeteppet fra Halden! Vi fikk låne hytta til huseierne og hadde noen flotte dager på Skeikampen.

Endelig på vei!
Bollestopp på Espa!
Kaffe må til! Det spiller ingen rolle hvor jeg er!

Allerede første dagen hadde jeg lagt planer. For meg er ikke det viktigste at det er stort og flott det vi gjør. Men at vi gjør noe, sammen, som vi ikke gjør hver dag er en pluss på ferie for meg.

Vakre Prestkampen 1.244 moh

Valget falt på Prestkampen som topptur. Jeg visste at jeg mest sannsynlig kun fikk gjennomslag for ett fjell så da valgte jeg det høyeste.

Jeg elsker å gå på fjell

Den yngste mente det ikke var noen vits i å gå om ikke utsikten var astronomisk. Jeg elsker jo topper og synes alt er flott og fint. Mens hun kunne strekke seg til himmelsk. Når vi gikk ned var de sure beina på vei opp glemt.

Vakre Skeistua, her tok vi en pause etter toppturen!

Lytt til erfarne fjellfolk, eller hytteeiere, og reis dit de sier. Skeistua var en varm anbefaling vi fulgte. Deilig med is, vafler og ikke minst rømmegrøt til mor!

Deilig rømmegrøt i nydelige omgivelser!

Og ungene klappet på hund og hest, vi fikk utforsket litt nærområdet og reiser vi opp en gang til vil jeg jaggu på en skikkelig hestetur!

Og ja, jeg tok med meg kjelen og baket brød!

Jeg baker og jeg baker, også på hytta. Det er jo så deilig å spise ferskt brød. Særlig med denne utsikten, en bok og kaffe i sola. En av sommerens beste luncher!

Nyestekt brød i forkant og tekstende tenåring i bakgrunn!
Ida i sitt ess, hun er jo vakker som et bilde selv!

Ida reiser ikke noe sted uten staffeli og en sekk med tuber og pensler. Her er hun i gang med nok et bestillingsverk! Det blir så bra, jeg kjenner det kribler sjøl!

Vi fikk også lange fine kvelder med peis og serie. Noe av det beste jeg vet er å finne en serie og virkelig sette meg til for timer med jentene mine. Det er digg!!!!

Maihaugen viser seg fra sin vakreste side!

Lørdag 1.august møtte vi familien Didriksen igjen. Jeg har jo blitt en ekte stalker og har fulgt dem rundt på deres ferie som den siste myggen som du kun hører når det har blitt mørkt på soverommet.

Maihaugen er et museum på Lillehammer. Det åpnet på Maihaugen 2. juli 1904 under navnet De Sandvigske Samlinger, da Anders Sandvigs private samling ble kjøpt opp av Selskapet for Lillehammer bys vel. Anders Sandvig var en tannlege som fra 1887 hadde begynt å samle gamle gjenstander fra bondekulturen, folkekunst og håndverkeres verktøy, og etter hvert, i meget stor utstrekning, bygninger, hovedsakelig fra Gudbrandsdalen. Maihaugen var pionér blant de nordiske museene fordi samlingen fort ble omfattende og detaljert. Hele gårdstun og setre ble flyttet til museet. I 2011 ble Maihaugen en avdeling i Stiftelsen Lillehammer museum.

Wikipedia
En perfekt dag å ta heisen opp (og ned) Lysgårdsbakken

Vi avsluttet denne dagen med å ta heisen ved Lysgårdsbakken.

Lysgårdsbakkene hoppanlegg er et skihoppanlegg på Lillehammer i Oppland. Bakkene ligger ved Kanthaugen ovenfor Stampesletta på Lillehammer, og ble bygd til OL på Lillehammer i 1994. Anlegget består av to hoppbakker med størrelse K123 (HS140) og K90 (HS98), pluss stolheis. Arenaen sto ferdig i desember 1992, og har en tilskuerkapasitet på ca. 40 000.

Bakkerekorden i den store bakken er 146 meter, satt av Simon Ammann (Sveits) i verdenscupen 6. desember 2009. I det samme rennet hoppet Gregor Schlierenzauer (Østerrike) 150,5 meter, men falt. Normalbakkens bakkerekord på snø er 107,5 meter, satt av Karl Geiger (Tyskland) i verdenscupen 6. desember 2013. Bakkerekorden på plast er 106,5 meter, satt av Daniela Iraschko (Østerrike) i kontinentalcupen 11. september 2010.

Wikipedia
Soloppgang fra hytta

Det er ikke alle netter man sover like godt. Det er ikke alle netter det er et problem. Se denne nydelige soloppgangen jeg fikk oppleve. Helt stille. Som om verden holder pusten før en ny dag skal rase avgårde!

Jeg ble ferdig med en bok!

Elin har flyttet inn på legekontoret sitt, hvor pasientene kommer strømmende dagen lang med alle sine skavanker og lidelser. I to tiår har Elin vært fastlege. Minst like lenge har hun vært gift med Aksel. Men før Aksel fantes Bjørn, som plutselig tok kontakt igjen via en venneforespørsel på Facebook, og som har snudd opp ned på alt. Elin liker seg på kontoret, selv om hun må gjemme seg for vekteren når han går sin runde om kvelden. Og hjemme i rekkehuset sitter Aksel og raser – med mindre han har lagt seg til med den fraskilte nabovenninnen Gro.

Norli

Denne boken var helt herlig. Jeg har flira, ledd høyt og noen ganger ville jeg bare klappe den igjen i frykt for hva hun skulle si og tenke neste setning. Å lese gjør at jeg slapper av, på en helt annen måte enn å se TV.

Vel hjemme, det er syv maskiner som ligger foran meg her….

Følg meg på Instagram
Følg meg på Facebook
2019-05-16 18.45.57-lappeteppet-anja-holt

Lappeteppet

"Lappeteppet" - livet mitt er ikke er ett vakkert heklet teppe i en farge. Det består av tusen lapper, mennesker, i forskjellig mønster og i ulikt materiale. Det er fargerikt, det er unikt og det er bare mitt.

2 Comments:

  1. Nydelig bildedryss da! ?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.