Hvorfor bake brødet selv?

  • 2 kg siktet hvetemel koster 15 kr (jeg bruker 400 gram mel per brød, det betyr at jeg får 5 loff ut av en pakke mel og da skal jeg betale 3 kroner per loff i melkostnad).
  • Tærrgjær koster 23 kr (det er for 5 poser, 4,60 kr per pose. Man bruker 5 gram per brød dvs det er 13 brød per pakke. Siden man ofte slumper regner jeg for enkelhetens skyld 10 brød per pakke, runder opp og sier 50 øre per brød).

En loff koster fra 7,90 kroner (butikkens eget merke) til 36,90 kroner (steinovnsbakt med valmuefrø). Jeg lager dette brødet for 3,50 kroner. Siden jeg har rundet opp en del i gjær legger jeg også kostnad for salt (1 ts) her.

Men det er jo ikke bra å bare spise loff, selv om dette er veldig godt. Derfor justerer jeg ofte melmengden siktet med noe grovt. Sammalt grov hvete, havre, rug…. ja, dette gjør brødet enda bedre! Men mel er ikke dyrt, følg med på tilbud så kan du kjapt være enda heldigere. Dette er priser fra Kolonial.no.

Jeg river også gjerne en (slapp) gulrot og tilsetter i deigen, eller en skje honning, en neve med frø skaper også deilig smak i brødet. Og slikt kan man jaggu koste på seg når man ser prisene i butikken på tilsvarende brød.

Så derfor finner du meg med en slikkepott og bolle nesten hver kveld.

Følg meg på Instagram
Følg meg på Facebook
2019-05-16 18.45.57-lappeteppet-anja-holt

Lappeteppet

"Lappeteppet" - livet mitt er ikke er ett vakkert heklet teppe i en farge. Det består av tusen lapper, mennesker, i forskjellig mønster og i ulikt materiale. Det er fargerikt, det er unikt og det er bare mitt.

2 Comments:

  1. Veldig lurt. Jeg spiser ikke brød selv, men jentungen liker rundstykker, så det blir antagelig ganske mye billigere å bake dem selv enn å kjøpe halvstekte. Skal teste, jeg også! 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.