Hva gir deg energi?

Ida har en velfortjent malehelg. Det blir garantert slitsomt men på en helt annen måte. For noen tappes det mer energi sammen med mennesker enn når de går opp et bratt fjell. For andre gir mennesker energi og bare tanken på å gjøre en rutinejobb er helt drepen. Når Ida er inspirert kan hun male, og male og male. Sa jeg male? For henne står tiden stille, det er helt fantastisk å se på.

De fleste bruker mer tid og energi på å gå rundt problemene enn på å prøve å løse dem.
Henry Ford

Jeg får energi når jeg sover godt og starter dagen rolig. Om jeg kan tilbringe tid med mennesker som inspirerer meg til nye tanker, å se gamle ting på en ny måte eller ved læring er dagen komplett. Ja, og så god mat som ser bra ut.

Som med alt annet blir det litt planlegging. For at dagen skal starte bra må en del kriterier være oppfylt. Jeg blir muggen om det er rot overalt når jeg står opp. Jeg blir ikke inspirert til å lage mat om jeg må rydde kjøkken først. Derfor rydder jeg før jeg legger meg og starter oppvaskmaskinen (som blir tømt på morgenen mens jeg lager kaffe, vi snakker litt rutinemenneske her).

Jeg blir så sliten av å lure på ting hele tiden. Så jeg legger frem klær kvelden før og vet hva jeg skal ha til middag neste dag når jeg legger meg. Om jeg plutselig får lyst på rød kjole isteden for sort er jeg såpass lite låst at jeg får til det. Jeg har ingen (påvist) diagnose. Men jeg orker ikke lure hver morgen. Hodet fungerer ikke på den tiden. Så jeg ender ofte i det jeg fant frem dagen før.

Toppknotten er heller ikke på sitt aller beste hva gjelder ytelse etter jobb. Det å reise innom butikken og lure på hva jeg skal ha til middag skjer ikke. Får jeg lyst på sushi så kjøper jeg sushi. Igjen, jeg er ikke låst. Men å lure på hva som skal lages når hodet er tomt og blodsukker er lavt fungerer ikke for meg. Jeg er alt annet enn menneskesky men det å gå på Kiwi etter jobb gir meg ikke noe annet enn gruff i systemet og en litt tommere lommebok.

Uplanlagte besøk gjør meg glad. Om jeg foretar dem selv eller er på den utførende siden betyr ikke så mye. Å dele noen timer i en sofa, på tur eller besøk på IKEA betyr ikke så mye egentlig. Men at man plutselig er sammen med noen (og kanskje gjør noe) da man trodde man var alene. Herlig!

Hva gir deg energi?

Følg meg på Instagram
Følg meg på Facebook
2019-05-16 18.45.57-lappeteppet-anja-holt

Lappeteppet

"Lappeteppet" - livet mitt er ikke er ett vakkert heklet teppe i en farge. Det består av tusen lapper, mennesker, i forskjellig mønster og i ulikt materiale. Det er fargerikt, det er unikt og det er bare mitt.

5 Comments:

 1. Pingback: Hva gir deg energi? -

 2. Samme her. Jeg orker ikke å lure, og jeg kan ikke fordra å lage middag på et rotete kjøkken når jeg ikke vet hva jeg skal ha engang. Så rutinene må være på plass for smooth sailing og potensielle energibooster.

  Ellers har jeg nylig oppdaget hvor sykt mye energi man får av å svømme litt i vilt vann. Gå barbeint i gresset og jorde seg. Starte dagen med skikkelig frokost. Good stuff! 🙂

 3. Uplanlagte besøk er bra! Og hyggelig!

  Barna både tar og gir meg enormt med energi. Om du skjønner? Selvsagt familie, venner. Det er de små tingene i livet som gir meg energi boost. Hverdagen. At en venninne kommer på døren bare for å gi meg en klem. En hyggelig SMS. En varm kaffe kopp. Eller et glass champagne på en mandagskveld. Sommer.
  Det er mye som jeg påfyll av energi når jeg tenker meg om. DU gir meg energi! Fordi du er du! Og alltid tenker på alle andre, som meg. Det gir meg energi ?

  • @linn: du får som du fortjener. Jeg forsøker se deg i ditt kaos. Du i mitt. Hverdagen. De som er der når gradestokken faller. De teller mer. Rett og slett. ❤️❤️❤️

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.