Hjemmeferie, ja for du blir vel hjemme i år også?

Jeg har blitt synonym med “Hjemmeferie” blant venner og kjente. Min personlige mening er at det finnes verre ting å bli assosiert med. Som jeg skrev for litt siden, det tar meg ufattelig kort tid å gå fra jobb- til feriemodus. Reiseveien er også ganske kort. Det er ingen jetlag i bildet.

Å ligge i din egen hage under et pæretre, male takrennen, leke med barna og gjøre ting som du har utsatt et helt år. Alt dette kan også være ferie.
Phil Bosmans

Jentene stikker snart til Spania med far og hans kone. Det skal dykkes, soles og shoppes. Jeg gleder meg med dem. Jeg vet de får det fint. Jeg sier ikke at det er feil å reise utenlands. Jeg sier bare at det er ikke flaut å være hjemme.

Jeg bryr meg ikke så mye om ferie. Det er en fryktelig dyr måte å finne ut at ingen steder er som hjemme.
Jilly Cooper

En gang i juli kommer jentene hjem til meg. Som ikke har noen planer. Om annet enn at vi ikke skal stresse og mase rundt. I fjor ble det blant annet spontanferie i Lyngdal. Det ble kanonbra! Tur til Tusenfryd ble det også. Det er ikke nødvendigvis så innmari mye billigere å være hjemme. Maten koster mer her enn “i syden.” Alle attraksjoner man vil besøke koster en langermet skjorte med slips.

Jeg elsker å reise. Jeg har så mange steder jeg ønsker å se, med og uten barn. Men nå prioriterer jeg tilgjengeligheten og tilbudene jeg har i nærheten. Vi har mange ting vi sikkert kommer til å gjenta fra tidligere år. Og et par nye punkter. Du kan jo lese artikkelen om oss i Romerikes Blad fra 2015.

Hjemmeferie ønsker 2018

 • Teste ut sanden på Villa Malla.
 • Teste hengekøyene våre.
 • Ha en dag i en klatrepark.
 • Spille (les: slå ungene i) minigolf.
 • Blåse eget glass på Hadeland glassverk.
 • Prøve ski-simulatoren Holmenkollen.
 • Besøke de vi ikke har mulighet til i skoleuker.

Ferie er å ha ingenting å gjøre, og hele dagen å gjøre det på.
Robert Orben

Dagsavisen hadde en artikkel om “Feriefintfølerne” som fikk meg til å trekke på smilebåndet. Jeg har også skrevet en del om #hjemmeferie, kikk gjerne igjennom gammelt nytt som fortsatt er mer enn brukandes som inspirasjon i år også. Og hvem vet, kanskje jeg planlegger noe ekstra i kulissene?

Følg meg på Instagram
Følg meg på Facebook
2019-05-16 18.45.57-lappeteppet-anja-holt

Lappeteppet

"Lappeteppet" - livet mitt er ikke er ett vakkert heklet teppe i en farge. Det består av tusen lapper, mennesker, i forskjellig mønster og i ulikt materiale. Det er fargerikt, det er unikt og det er bare mitt.

7 Comments:

 1. Liker liker liker =) Vi skal også ha hjemmeferie i år, som vi pleier. ofte har jeg og Simon tatt en helgetur til utlandet sammen, men det er mest som kjærestetur for å få tid aleine en gang i året. Men i sommer skal vi bare være heime og kose oss =)

 2. Pingback: Hjemmeferie, ja for du blir vel hjemme i år også? -

 3. Høres helt herlig ut. Hilsen hun som ikke har stort nok pæretre ennå ?

 4. Vi skal i alle fall ha Norgesferie, hele gjengen i år. Jeg vet ikke hva vi skal finne på enda, annet enn vi skal en tur til fjells. Der får minsten roen til å bare være han, – og det trenger han noen uker i året. Om ikke så er det alltid noen der ute som lokker, eller noe som er spennende. Men, han har det så fint når dagene går til å gjøre ingenting. Villa Malla står på min ønskeliste også, og å få opp hengekøya ( vi venter på noen som skal beise huset. ) har ikke en slik fin som man kan bruke ute. Og. så har jeg en uskrevet deal med deg, – fetsund lenser 😀 Klem

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.