Hjemmeferie, ja for du blir vel hjemme i år også?

Jeg har blitt synonym med “Hjemmeferie” blant venner og kjente. Min personlige mening er at det finnes verre ting å bli assosiert med. Som jeg skrev for litt siden, det tar meg ufattelig kort tid å gå fra jobb- til feriemodus. Reiseveien er også ganske kort. Det er ingen jetlag i bildet.

Å ligge i din egen hage under et pæretre, male takrennen, leke med barna og gjøre ting som du har utsatt et helt år. Alt dette kan også være ferie.
Phil Bosmans

Jentene stikker snart til Spania med far og hans kone. Det skal dykkes, soles og shoppes. Jeg gleder meg med dem. Jeg vet de får det fint. Jeg sier ikke at det er feil å reise utenlands. Jeg sier bare at det er ikke flaut å være hjemme.

Jeg bryr meg ikke så mye om ferie. Det er en fryktelig dyr måte å finne ut at ingen steder er som hjemme.
Jilly Cooper

En gang i juli kommer jentene hjem til meg. Som ikke har noen planer. Om annet enn at vi ikke skal stresse og mase rundt. I fjor ble det blant annet spontanferie i Lyngdal. Det ble kanonbra! Tur til Tusenfryd ble det også. Det er ikke nødvendigvis så innmari mye billigere å være hjemme. Maten koster mer her enn “i syden.” Alle attraksjoner man vil besøke koster en langermet skjorte med slips.

Jeg elsker å reise. Jeg har så mange steder jeg ønsker å se, med og uten barn. Men nå prioriterer jeg tilgjengeligheten og tilbudene jeg har i nærheten. Vi har mange ting vi sikkert kommer til å gjenta fra tidligere år. Og et par nye punkter. Du kan jo lese artikkelen om oss i Romerikes Blad fra 2015.

Hjemmeferie ønsker 2018

  • Teste ut sanden på Villa Malla.
  • Teste hengekøyene våre.
  • Ha en dag i en klatrepark.
  • Spille (les: slå ungene i) minigolf.
  • Blåse eget glass på Hadeland glassverk.
  • Prøve ski-simulatoren Holmenkollen.
  • Besøke de vi ikke har mulighet til i skoleuker.

Ferie er å ha ingenting å gjøre, og hele dagen å gjøre det på.
Robert Orben

Dagsavisen hadde en artikkel om “Feriefintfølerne” som fikk meg til å trekke på smilebåndet. Jeg har også skrevet en del om #hjemmeferie, kikk gjerne igjennom gammelt nytt som fortsatt er mer enn brukandes som inspirasjon i år også. Og hvem vet, kanskje jeg planlegger noe ekstra i kulissene?

Følg meg på Instagram
Følg meg på Facebook
2019-05-16 18.45.57-lappeteppet-anja-holt

Facebook Comments

7 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.