Dinnerrolls med hvitløk

2019-03-16 16.06.09-lappeteppet-dinnerrolls
Dinnerrolls med hvitløk

Dinnerrolls…. jeg startet dagen med å drømme om å lage mat. For om man starter dagen i senga med Facebook kan det gå skikkelig gæli. Tasty har mange gode oppskrifter, jeg tror det var der jeg fant den først i hvert fall, men jeg har allerede kommet på et par forbedringer i forhold til den på Youtube. Blant annet å tilsette ost, om man har en slik skalk liggende, slik at den blir mat isteden for avfall.

Ingredienser:

 • 550 gram hvetemel
 • 2 ts tørrgjær
 • 2 ts salg
 • 3 ss sukker
 • 2,5 dl melk
 • 2 egg
 • 1 (kinesisk) hvitløk
 • 80 gram smør

Ingredienser (fyll)

 • 1 (kinesisk) hvitløk
 • 4 ss persille
 • 100 gram smør
 • (Revet gulost)

Fremgangsmåte:

 • Bland alt det tørre
 • Pisk eggene, bland i melk, varme opp til ca 20 grader
 • Elte i 10 min
 • Ha i temperert smør
 • Elte i 10 min
 • Heve i 1,5 timer
 • Del deigen i emner, kjevle ut i rektangler
 • Pensle på fyll, gjerne litt ost om du har, og rull “your dinnerroll”
 • Etterheve i 0,5 timer
 • Pensle med egg, melk eller resten av fyllet
 • Stekes på 180 grader til gyldenbrun

Disse ble veldig myke, fluffy og sa jeg myke? Jeg tror jeg skal doble denne oppskriften neste gang. Denne her skal gi 20 dinnerrolls, men jobben er jo den samme og disse kan man lett ha i fryseren. Kjenner jeg mine barn rett blir ikke disse gamle… Bare pass på, uansett hva du lager av gjærdeig, at du elter lenge nok, hever lenge nok og ikke minst bruker for mye mel. Da er veldig mye gjort for et godt resulat!

Følg meg på Instagram
Følg meg på Facebook
2019-05-16 18.45.57-lappeteppet-anja-holt

Lappeteppet

"Lappeteppet" - livet mitt er ikke er ett vakkert heklet teppe i en farge. Det består av tusen lapper, mennesker, i forskjellig mønster og i ulikt materiale. Det er fargerikt, det er unikt og det er bare mitt.

3 Comments:

 1. Pingback: Dinnerrolls med hvitløk -

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.