Det ligger i forberedelsene

Jeg starter nå dagen halv seks. Uansett tone og lydstyrke høres det ut som om telefonens alarm skjærer igjennom marg og bein. Jeg har forøvrig hørt alarmlyden på dagtid. Den er egentlig ganske mild.

Uansett. Det er lite gøy å stå opp så tidlig. Særlig når man er et litt forvirra b- menneske som har blitt tvunget til å bli a- menneske. Jeg er ikke enig med meg selv. For jeg burde jo da legge meg tilsvarende tidlig. Der sliter jeg mest.

Men hver kveld forbereder jeg meg selv slik jeg forbereder jentene. Sekken til jobb settes klar i gangen. Klærne må ligge klare på badet. Der er det varmt, og da kjennes det litt ut som å kle på seg en klem.

Velkommen du tidlige morgenstund!

Det går som regel to kaffekapsler før klokken seks. Den ene er med på badet. Den andre i bilen. Matpakke (og frokost) må smøres kvelden i forveien. Den kan ikke se ut som et takras. Da blir jeg muggen når jeg ser de andre som har vært ute og kjøpt lunch.

Jeg drikker alltid et stort glass vann mens den første kaffen lages. Termokoppen varmes, alt går på rutine. Jeg er mer robot enn menneske på denne tiden av døgnet. Tenk at det finnes mennesker som liker å stå opp så tidlig?

Jeg må være ute av døra senest kvart over seks. Da får jeg en av de siste salige plassene i parkeringshuset. Det har gått fint til nå. Morgenens høydepunkt har blitt gåturen fra bil til kontor. Langs brygga med båter, hav og himmel.

God morgen!

Følg meg på Instagram
Følg meg på Facebook
2019-05-16 18.45.57-lappeteppet-anja-holt

Lappeteppet

"Lappeteppet" - livet mitt er ikke er ett vakkert heklet teppe i en farge. Det består av tusen lapper, mennesker, i forskjellig mønster og i ulikt materiale. Det er fargerikt, det er unikt og det er bare mitt.

5 Comments:

  1. Pingback: Det ligger i forberedelsene -

  2. Milde måne, halv seks er midt på natta for meg! Jeg er fornøyd npr jeg klarer stå opp når klokka starter 6.45, men jeg er heldig med kort arbeidsvei. Har ikke fullt så faste rutiner, men klærne må ligge klar og jeg MÅ dusje. Frokost, for tiden korn og yoghurt, slipper tenke, bla gjennom avisen og så ut. Smører matpakke nesten hver dag, er så sulten til lunsj at jeg spsier gjerne børd med hvitost og en gulrot til!

  3. Jeg er aldri så tidlig oppe som det, men som deg er jeg også ‘avhengig’ av disse forberedelsene 🙂 matpakker smurt, og klær lagt fram ?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.