Blodprøve, kunnskap og mat!

//Annonse for topforumula//

En pille kan ikke erstatte et variert kosthold. Men det er noen kosthold som gjør at man kanskje kan trenge tilførsel av ulike vitaminer. Men så er det perioder i livet hvor kosten kanskje er litt ruskete, eller man vil teste ut en ny diett, da er det kanskje lurt å ta en tur innom legen å sjekke status.

De som kan trenge å ta kosttilskudd er personer som ikke spiser alle typer næringsmidler, har sykdommer som fører til økt behov, i tillegg til noen andre grupper.

Gravid, eller planlegger?

Om du planlegger, eller er gravid bør du ta tilskudd av folat i tillegg til folat fra et variert kosthold. Dette er et B- vitamin som forebygger ryggmargsbrokk hos foster og er en viktig byggestein til den lille kroppen som skal utvikles.

Har du spedbarn?

Bør ha tilskudd av D- vitamin enten i form av tran, vitamin D-dråper eller multivitamin-tilskudd fra de er 4 uker. Hos oss ble det tran, bare vær obs på at denne setter flekker på tøy.

Er du eldre?

Eldre mennesker har gjerne et lavt energiinntak. For å sikre at man får i seg nok kan man med fordel dytte på en multivitamin. Sjekk med lege, en blodprøve kan gi mange svar på lite energi.

Utelater du matvaregrupper?

Veganer: Jeg håper at alle som velger å kutte ut kjøtt setter seg like godt inn i hvordan de skal erstatte dette i kosten. Vegetabilsk jern og sporstoffet sink tas ikke like lett opp i tarmen som animalsk. Alt kan fikses, igjen holder jeg en knapp på blodprøven hos fastlegen for å sikre best mulig helse. Anbefaling fra apoteket er at alle veganere sørger for tilskudd av jern, sink, omega 3, kalsium, jod og B12.

Allergi?

De som ikke tåler melk har mange fullgode alternativer til matlaging. Men de er ikke like gode alternativer på kalsium. Dette kan man heldigvis også ta et tilskudd for å dekke.

Du kan bestille det du trenger fra Topformula som alltid tilbyr fri frakt.

Følg meg på Instagram
Følg meg på Facebook
2019-05-16 18.45.57-lappeteppet-anja-holt

Lappeteppet

"Lappeteppet" - livet mitt er ikke er ett vakkert heklet teppe i en farge. Det består av tusen lapper, mennesker, i forskjellig mønster og i ulikt materiale. Det er fargerikt, det er unikt og det er bare mitt.

One Comment:

  1. Pingback: Blodprøve, kunnskap og mat! -

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.