Besøk av to unge, lovende, vakre og skjønne jenter!

“Ja, her har det vært fest” og jeg har lært av min mor. Når man har gjester på kort tid skal man la oppvasken stå til de har reist. Det er en god skikk. Jentene ble lenger enn jeg turte håpe på, var virkelig kos på fjellet mitt i dag! Jeg glemte faktisk ta bilde av dem, jeg er innimellom verdens dårligste blogger!!!! Men jeg levde i nuet, og det var bra.

Før de kom fikk jeg meg en skogstur mens deigen hevet. Jeg erklærte meg for skikkelig gæmlis som ble oppriktig glad over god klestørk. Og jeg er så dårlig på en ting. Å lage lite mat. Alltid skal jeg sørge for at det er nok til alle jeg vet kommer, og kanskje kommer, samt naboens katt og postmannens vikar. Så også i dag.

Dette var til tre jenter. 3 kg reker, en gedigen fletteloff fylt med tre hvitløk, raus mengde basilikum og 250 gram smør. Ja, og majones og aioli selvsagt. Dagens første, og eneste måltid, for min del. Jeg spiser skam på meg sjøl hjemme… det ække bra! Ikke min beste egenskap. Jeg er glad i mat og det ble ikke utvist måtehold.

Og alle lange lunsjer ender opp med dessert. En frisk yogurtis med smak av sitron og lime. Over den jordbær i sukkerlake og knasende granateple. Vi snakkes, kjekkas, dette var liksom på toppen av alt.

Og hvor heldig er ikke jeg som får tilbringe mange timer på fjellet, i sola, med jenter jeg har sett vokse opp til å bli så innmari fine? En er akkurat ferdig med militæret, den andre sitt første år som student i Tromsø… med hele verden for sine føtter valgte de å hvile sine med meg. Så ble det jammen i meg ferie i dag også!

Og på ekte gæmlis- vis så fikk jeg svelget unna kamferdrops og ryddet opp etter festen vår, gått med rekesøppel, dusjet og lagt meg i ren seng. Med smil om munnen og to som lovet at dette skulle gjentas legger jeg meg takknemlig for alt jeg har fått. Mon tro hva denne dagen bringer?

 

Følg meg på Instagram
Følg meg på Facebook
2019-05-16 18.45.57-lappeteppet-anja-holt

Lappeteppet

"Lappeteppet" - livet mitt er ikke er ett vakkert heklet teppe i en farge. Det består av tusen lapper, mennesker, i forskjellig mønster og i ulikt materiale. Det er fargerikt, det er unikt og det er bare mitt.

9 Comments:

  1. Pingback: Besøk av to unge, lovende, vakre og skjønne jenter! -

  2. Naboens katt og postmannens vikar ?
    Tror jammen jeg skal invitere meg selv til deg, du frister med mye godt ??

  3. Den fletteloffen vil jeg gjerne ha oppskrift på ??

    • @Kjersti: Loffens oppskrift hentet jeg fra Trines matblogg. Når jeg skulle fylle den kjevlet jeg den til et rektangel, smurte fyllet utover, rullet, delte rullen i midten, og hver pølse igjen på midten så jeg endte opp med fire emner. Tvinnet dem, la to på hver side og startet å flette – > den ytterste på venstre lagt innerst til høyre, den ytterste høyre innerst til venstre, hele tiden mot midten. Ble det forståelig?

  4. Wow! Det skal ikke stå på at det ikke er nok mat ?? 3 kilo reker?! Ha ha ha! Spiste dere opp alt?
    Håper du har kost deg masse med besøk.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.