10.000 skritt per dag, bortkastet?

Ifølge forskere ved NTNU er 10.000 skritt om dagen en ineffektiv bruk av treningstid. –Mange rusler rundt og tror det gir dem helsegevinst. Men det er høy intensitet og økt puls som teller, sier de.

Her mener jeg forskerne tar feil. For selv om man ikke løper til man spyr på tredemølla tror jeg det er en helsegevinst i å gå. Derfor gjør jeg det ofte, og har det som et av mine treningsmål i “50 før april.“Man får neppe sixpack på magen like raskt som om man har et hardt treningsregime. Da må man i tillegg også tenke på maten.

10.000 skritt er bortkastet tid?

Det er ikke alle som vil være inne på et treningssenter. For mange er tanken på en spinningsykkel så fæl at man heller velger å være hjemme. Da tenker jeg at det er supert å gå en tur på kvelden. Og det er garantert lettere å holde seg skadefri ved å gå enn tur kontra crossfit med dårlig teknikk.

Reisen til bedre helse starter med det første skrittet. Start forsiktig og øk gjerne med 500 skritt 500 hver uke. Om du starter ut med 6 000 skritt tar det kun 8 uker før du når 10 000 skritt hver dag.

Fortsett.no

Men en ting er jeg enig med forskerne. Alle har godt av å presse seg litt mer noen ganger i uka. Ikke minst hjertet gleder seg over det. Og den delen av kroppen er det vanskelig å erstatte fra Ebay. Men det kan du like lett gjøre ved å gå raskt opp en bakke, så raskt at du ikke orker snakke er helt topp, uka etter kanskje du tar samme bakke to ganger? Om formen er dårlig fra før, anbefaler jeg en prat med legen før du melder deg opp til IronMan.

Jeg liker Fortsett.no sin tilnærming. Start med å gå ut døra.

10.000 skritt - 50 før april

Slik ser mine #50førapril ut nå:

 1. 12/1 – Styrketrening
 2. 12/1 – 10.930 skritt
 3. 13/1 – 12.349 skritt
 4. 14/1 – 11.399 skritt
 5. 15/1 – 12.396 skritt
 6. 16/1 – 18.167 skritt (togene sto, det ble ekstra mange skritt pga buss)
 7. 17/1 – 10.538 skritt
 8. 18/1 – 10.932 skritt (skogstur i Blåløypa)
 9. 19/1 – 11.038 skritt (skogstur i Blåløypa)

Følg meg på Instagram
Følg meg på Facebook
2019-05-16 18.45.57-lappeteppet-anja-holt

Lappeteppet

"Lappeteppet" - livet mitt er ikke er ett vakkert heklet teppe i en farge. Det består av tusen lapper, mennesker, i forskjellig mønster og i ulikt materiale. Det er fargerikt, det er unikt og det er bare mitt.

5 Comments:

 1. Pingback: 10.000 skritt per dag, bortkastet? -

 2. Helt enig med deg! Det aller viktigste er å ta stengt ut av døren og være i bevegelse. Komme seg ut i frisk luft og bruke kroppen på den måten man er komfortabel med. Synes man ikke trening er gøy, så blir det ingenting av i lengden. Noen liker treningsstudio og andre frisk luft. Jeg er har aldri vært i et treningsstudio og kan ikke helt se for meg at kommer dit heller, men man skal aldri si aldri, sies det.

 3. Enig med deg!
  Jeg er en av de som virkelig misliker trening. Men å komme meg ut i frisk luft å gå – det syns jeg er fantastisk!
  Uansett hvor kort eller lang turen måtte bli.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.