Vakre lensene

Fetsund Lenser er et nasjonalt kulturminne, fløtningsmuseum og våtmarkssenter ved Glommas utløp i Øyeren ved Fetsund i Lillestrøm kommune. Fetsund Lenser ble opprettet som tømmersorteringsanlegg i 1861, og nedlagt da fløting av tømmer i Glomma opphørte i 1985. I dag er det en del av MiA – Museene i Akershus.

Ved arbeiderboligen «Vinkelen» ligger Fet kommunes tusenårssted, et flommerke i form av en ca. 7 meter høy stein med markeringer av vannstandene under de største flommene i Glomma.

Kilde: Wikipedia

Slike skilt finner man nesten overalt i landet for tiden. Jeg synes det er kjempekoselig. Det er liksom ikke så mye som skal til for å løfte humøret. Det er også en del elever på de ulike skolene som har malt på steiner og lagt ut. Kanskje du har funnet noen?

Det var et nydelig teppe av hvitveis på lensene. Minner meg om da jeg var liten, lagde mange bunter og solgte til de gamle damene i gata. Ebba var den som hadde lommeboka brettet ut når jeg kom. Og så fikk jeg alltid rips med vaniljesaus, og drikke resten fra kartongen når alle hadde forsynt seg.

Vann er noe som har en beroligende effekt på stresset sinn. Jeg kan se utover i timesvis og blir aldri lei. Og jeg kan mer enn gjerne bade i timesvis, ja fortsatt, og jeg kjenner jeg gleder meg til sommeren!

Her sitter jeg ved tusenårsmerket i sola, drikker kafffe og koser meg. Takknemlig for at det finnes en slik perle rett i nærheten. Håper det er flere enn meg som har fine favorittsteder nær der dere bor.

Følg meg på Instagram
Følg meg på Facebook
2019-05-16 18.45.57-lappeteppet-anja-holt

Lappeteppet

"Lappeteppet" - livet mitt er ikke er ett vakkert heklet teppe i en farge. Det består av tusen lapper, mennesker, i forskjellig mønster og i ulikt materiale. Det er fargerikt, det er unikt og det er bare mitt.

2 Comments:

  1. Pingback: Vakre lensene -

  2. Du er heldig som har det flotte stedet!
    Og med fare for å gjenta meg selv, dit har jeg lyst til å bli med deg en dag ?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.