UKM Lørenskog – for en debut!

UKM Lørenskog

UKM Lørenskog

Det var mange som hadde funnet veien til vernisasjen i går. Det var en rød løper, som jeg glemte ta bilde av, det ble servert drikke (som jeg ikke klarte drikke opp) og fingermat (som jeg ikke så før jeg gikk). Er du redd for hva som er kjørereglene ved slike åpninger kan jeg fortelle deg hva de etiske retningslinjene er (jeg måtte selvsagt google opp før jeg kom, kontrollfreak much, mom?):

De fleste gallerier serverer vin og lette forfriskninger som et kompliment til publikum på åpninger. Noen mer fancy steder har også mat. Det er jo en utrolig hyggelig gest å spandere alkohol og mat på helt fremmede mennesker, samtidig som man tilbyr dem å se på kunst. Men – det mange publikummere ikke har fått med seg, er at denne gesten ikke betyr det samme som åpen bar. Etiketten er at man får et glass vin når man kommer inn, og så, hvis man blir lenge (og kanskje kjøper et kunstverk), kan man ta et glass til. Jeg vil si at to glass er maks! Det samme gjelder fingermat. Det er ikke sånn at du skal spise deg mett på kanapeer. Her er det måtehold som gjelder. Dette er ikke middagen din! Smertegrensen går ved tre biter – er du fortsatt sulten, får du gå og kjøpe deg en kebab.

Kilde: Kunstmagasinet

Det var mange vegger og det var mange kunstverk som ble stillt ut. Det var alle typer og kategorier. For ett flott mangfold! Ida hadde med seg lillesøster, pappa, hans forlovede og to skolevenninner. Men det viste seg at hun hadde mange andre supportere der også! Jeg hørte så mange som kommenterte bildene hennes, ei lita jente spurte meg mens jeg filmet: ” Er det datteren din? Hun er veldig flink!” Jenta kan kunst, konkluderte jeg.

Ida debuterte med fem bilder. Dette er hennes “Bob Ross” inspirerte bilde som er BesteFarLars sin julegave. Jeg tror den jenta har sett alt som ligger på Youtube av han. Og hun så på iPad’en overalt, jeg hørte stemmen hans overalt! Hun har ikke sniffet like mye oljemaling men maler også innimellom “happy little trees.” Jeg anbefaler virkelig en svipp innom Youtube for å se på denne karen, Ida lærte blant annet at man skulle innimellom bruke store pensler og mye maling!

Robert Norman Ross (29. oktober, 1942 – 4. juli 1995) var en amerikansk kunstner, kunstinstruktør, og fjernsynsvert. Han var skaperen og verten av The Joy of Painting, et instruksjonsfjernsynsprogram som ble sendt fra 1983 til 1994 på PBS i USA. Det ble også sendt i Canada, Latin-Amerika, og Europa. Med en myk stemme og en afrofrisyre gikk Ross fra å være en fjernsynsvert på 1980-tallet og 1990-tallet til å bli en internettkjendis med fans på YouTube og mange andre nettsider. Kilde: Wikipedia

Og om du er bittelitt interessert i maling så anbefaler jeg, på ekte, å stikke innom Youtube og se noen av de ekte episodene hans. Han er virkelig flink, sånn WOW! De varer rett over tyve minutter per episode. Uansett er han facinerende å se på, han får maling til å se lett ut. Og lærer kanskje mest av alt at man ikke skal være redd for å prøve!

Her er Ida med tre, av de fem, bildene sine. Øverst til venstre er dragen til Timian, nederst til venstre er Besta sin vær og Buddha er Vilde sin (også å finne på årets skolekatalog for Steinerskolen). Og hun var mye roligere enn mamma’n sin i går. Det var musikk, det var fargede lys og super stemning. Og sjekk stilen hennes, da!

Dette er kontaktlæreren til Ida, Marie, sitt maleri (A3). Hun fikk seg ny leilighet og ville gjerne ha ett bilde fra henne. Dette er hennes første bestilling, og bilde som er solgt utenfor familien, jeg kan ikke se meg mett på dette bildet heller. Så sårbart, feminint og tidløst. Hun får mye god tilbakemelding på skolen for arbeidet sitt. Jeg er takknemlig for at de støtter henne!

Og så kommer annonseringen: Ida går videre til fylkesfinalen. Og ikke bare med ett bilde, men med to! Væren til Besta og jenta til kontaktlæreren traff noe hos juryen. Hun er rolig og fattet, hjertet mitt galopperte, alle jublet og klappet. Det var så kjekt å se henne gå opp på scenen, når ble hun så stor?

Og når du tror det ikke kan bli bedre, så gjør det nettopp det. Lions delte ut to kunststipend og Ida fikk det første. 1.000 kroner og så mye positiv feedback i løpet av kvelden på at hun faktisk har noe på den scenen å gjøre. Jeg tror det er viktig å få annerkjennelse også utenfor familien. Hun smilte, jeg gråt, for en jente…. hun gjør det så enkelt å være mamma.

Og så måtte jeg ta med en bukett til den flotte jenta vår. Inni buketten er det montert fem ulike malepensler hun kan bruke når buketten er vissen. Et minne fra en debut som ikke kunne gått bedre. For en kveld. For en jente.

UKM Lørenskog – for en debut!

Følg meg på Instagram
Følg meg på Facebook
2019-05-16 18.45.57-lappeteppet-anja-holt

Lappeteppet

"Lappeteppet" - livet mitt er ikke er ett vakkert heklet teppe i en farge. Det består av tusen lapper, mennesker, i forskjellig mønster og i ulikt materiale. Det er fargerikt, det er unikt og det er bare mitt.

3 Comments:

  1. wow hun har et skikkelig talent, – og heldigvis så gis det rom for at hun får bruke det. Gratulerer til mor og datter

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.