Telefon og ungdom i Lappeteppe- familien

Telefon og ungdom i Lappeteppe- familien

Telefon og ungdom i Lappeteppe- familien

Telefon er en tidstyv for alle, inkludert ungdom. Den får jaggu mye kjeft og skyld. Men jeg er så glad i den! Den er også kontakten mellom meg og mine kjære når vi ikke er på samme sted. Noen ganger også selv om vi er på samme sted.

Men søndag kveld leste jeg klassemailen. Ida var ikke her, men dagen etter skulle de skifte fra gym i gymsal til utegym. Viktig beskjed!

Det betyr at heretter skal ungdommene bli sendt på skole hver mandag i klær, og sko, som de kan ha utegym i. Det var ikke “min mandag.” Det var ikke “mitt ansvar” om hun møtte opp i utegymtøy.

Men det er faktisk min ungdom det går utover om hun har på seg jeans det ikke kan løpes i og nye hvite joggesko.

Hun er fortsatt vårt barn hele tiden selv om hun sover et annet sted innimellom. I A4 familien hjelper man hverandre med beskjeder. Det gjør vi også, og kanskje jeg forsøker enda mer, i en slik lappeteppe- variant av et liv?

Jeg fikk ikke en lang takkeSMS i retur. En “oki” er innafor det. Betyr at hun har lest den. Beskjeden er mottatt. Hun kler seg nok riktig i morgen. Hun trenger ikke være en av de som føler seg litt småteit som kom i upraktisk tøy i morgen. Med mindre hun glemmer igjen. Det kan jo skje. Hun er tenåring.

Telefon og ungdom i Lappeteppe- familien

Det er tøft nok å være ungdom. Vi kan i det minste hjelpe dem å passe inn der det går. Så isteden for å fokusere på hvor mye fokus telefonen hele tiden tar, ring en du ikke har sett med videosamtale. Det er moro, det!

Man trenger ikke gå på kurs for alt mulig, men innimellom kan det jo være kjekt å vite at man er på rett vei? Eller bli minnet på ting man kanskje hadde hørt for lenge siden men som nå er glemt?

Jeg deltok på “Fortsatt foreldre” kurs og anbefaler andre gjøre det samme. Du kan gjøre det samme. Sjekk bufdir.no for mer informasjon. Min personlige mening: Det er bare feigt og teit å tro at du kan og vet alt.

Jeg blir aldri utlært.

Følg meg på Instagram
Følg meg på Facebook
2019-05-16 18.45.57-lappeteppet-anja-holt

Lappeteppet

"Lappeteppet" - livet mitt er ikke er ett vakkert heklet teppe i en farge. Det består av tusen lapper, mennesker, i forskjellig mønster og i ulikt materiale. Det er fargerikt, det er unikt og det er bare mitt.

3 Comments:

  1. Pingback: Telefon og ungdom i Lappeteppe- familien

  2. Kommunikasjon er viktig!
    Jeg er enig med deg, telefonen er en tidstyv (kan være) men likevel er den super kjekk når man skal gi beskjeder.
    Et «ok» hoder i massevis – som du sier – da vet du at beskjeden er lest og mottatt.

    Ha en strålende dag!
    Ps, reklamen er borte nå ??

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.