Refleksens dag

refleks

Uten refleks er du synlig først på 25 – 30 meters hold, med refleks er du synlig på 140 meters hold når bilen bruker nærlys. Med fjernlys kan bilføreren se deg på 400 meters avstand.

Risikoen for å bli påkjørt i mørket reduseres med 85 prosent.

I tettbygd strøk har en bilist som kjører med nærlys i 50 km/t 2 sekunder på å oppdage deg og reagere dersom du ikke bruker refleks. Med refleks har bilisten 10 sekunder til rådighet, i denne sammenhengen er det et hav av forskjell.

30-35 fotgjengere mister livet. 35 prosent av alle fotgjengerulykker skjer i mørket, og bare om lag 5 prosent av fotgjengere som blir påkjørt og skadet bruker refleks. Hvert år blir 850-900 fotgjengere skadet i trafikken, og 30-35 personer mister livet.

Kun to av ti voksne bruker refleks. I 2002 svarte hele 89 prosent av befolkningen at de tror refleks øker fotgjengernes sikkerhet, men Trygg Trafikks årlige tellinger viser at bare to av ti voksne fotgjengere i tettbygd strøk faktisk bruker refleks. I en uhøytidelig avstemming på DinSide i november 2009 spurte vi leserne om refleksbruk. 45 prosent sier de alltid bruker refleks, 34 prosent sier de bruker refleks noen ganger, mens 21 prosent sier de aldri bruker refleks.

(Kilde: Trygg Trafikk og DinSide.no)

I dag er det refleksens dag. Hver tredje torsdag i oktober. Vet du at refleksene blir gamle og slitt? Er du flink til å bruke dem? Morild har mange fine produkter! Kan kjøpes til jul, tenker jeg. For reflekser får man aldri nok av!

Følg meg på Instagram
Følg meg på Facebook
2019-05-16 18.45.57-lappeteppet-anja-holt

Lappeteppet

"Lappeteppet" - livet mitt er ikke er ett vakkert heklet teppe i en farge. Det består av tusen lapper, mennesker, i forskjellig mønster og i ulikt materiale. Det er fargerikt, det er unikt og det er bare mitt.

3 Comments:

  1. Pingback: Refleksens dag -

  2. Det visste jeg faktisk! For det har jeg nettopp lært meg.
    Vi får heller aldri nok reflekser. Refleks er gull verdt! Flere burde bruke de, for hvem vil bli drapsmann en mørk kveld! Ikke jeg …

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.