Planene det aldri bli noe av!

Før ferien startet skikkelig pusset jeg ut alle planer og satt opp en del forslag på hva vi kunne gjøre. Jeg la vekt på at dette kun var forslag, fordi det hvite i øya kom frem på dem begge som så for seg et helsikes kaos, stress og mas. “Og kom med ting dere vil” sa jeg entusiastisk. Det ble stille. Veldig stille.

Ida har ordnet med kostyme til Cosplay. Strømper, linser og genser er kjøpt inn. Genseren har blitt malt med hvit tekstilfarge for å få til alle detaljer perfekt. Støvletter er bestilt og kom overraskende fort. Hansker ble sydd av en gammel t- skjorte og malt med sort og hvit tekstilfarge. Øyebind er sydd, tilpasset og sydd på nytt. Sverdet er i boks. I tillegg har hun fått ferdig to bilder, hvorav et gedigent maleri, og gått mye tur.

Cosplay er en utkledningslek, hobby, subkultur og performancekunst der en person, oftest ungdom eller ung voksen, men stadig mer populært for voksne, kler seg ut med kostymer og annet utstyr for å likne en bestemt rollefigur fra særlig japansk populærkultur. Betegnelsen «cosplay» er en sammentrekning av de engelske ordene costume, «drakt» og roleplay, «lek, spill, rollespill eller skuespill».

Wikipedia

Vilde har vært veldig (!) sosial med sine venner. Den første uken så jeg henne nesten ikke, ellers så så jeg henne og vennene VELDIG i Kosekroken. Mye lyd i tenåringer! Har vært med venninne til tannlege og fjernet regulering, hatt overnatting og kost seg skikkelig med andre ord. Om noen lurer er hun “ekstrovert” som sin mor. I tillegg trente hun 30 timer på fem dager da hun var på sirkusskole. Var ikke mye futt kveldene den uka, lett å innvilge skjerm på kvelden etterpå. Hun var gul, blå og ikke minst støl. Men fyttikatta, så flink hun er!

Vi har også benyttet anledningen til å se filmer hjemme og ikke minst på kino. I tillegg har vi solt oss, hatt mye (!) hjemmespa og alle tre har vært “på ånkli” hudpleie. Allikevel er ikke dette mye fordelt på tre uker. Men vi har gjort litt hver dag som vi ikke gjør hver dag ellers.

For det første sov vi til vi våknet selv. Vi spiste innimellom ute (eller tok med mat hjem). Det ble definitivt mer godteri (særlig etter turen til Sverige første feriedag). Vi var også flinkere til å spise frukt og bær. Vi var litt sammen og litt hver for oss.

Beste kommentaren var når jeg i feriens tredje uke spurte, nok en gang, om vi skulle finne på noe og ramset opp alle forslagene som sto på kjøleskapet. Og la til “eller bare si i fra om dere vil noe, jeg blir med på NESTEN alt. Er dere sikker på at ikke Liseberg i Sverige høres kult ut? Kan bli der noen dager, i parken, shoppe og kose oss.”

“Vi kan godt bli med om du vil, men vi vil helst være hjemme.”

Så vi fikk ikke gjort så mye av det som sto som forslag. Men kanskje du får et tips eller to? Botanisk hage og båt er kanskje best når været er på topp. Men dagspa et sted, eller bowling en kveld, det kan være alternativ når dagene er litt kaldere.

Følg meg på Instagram
Følg meg på Facebook
2019-05-16 18.45.57-lappeteppet-anja-holt

Lappeteppet

"Lappeteppet" - livet mitt er ikke er ett vakkert heklet teppe i en farge. Det består av tusen lapper, mennesker, i forskjellig mønster og i ulikt materiale. Det er fargerikt, det er unikt og det er bare mitt.

7 Comments:

 1. Pingback: Planene det aldri bli noe av! -

 2. Ferie med tenåringer er en rar greie. Av og til vil de ingenting, kun venner og soving, plutselig vil de være med på ting. Og da er det bra når de voksne er fleksible! Og det tror jeg du er!
  Det er vel del av det å bli eldre og starte på løsriving…

  • @Kirsti: Og så tenker jeg at de må få lov til å bestemme de også? Tenker det er naturlig at de vil hvile i starten av ferien uansett, de er også sliten etter et skoleår? Foreldre som presser ungene igjennom ting, selvsagt i beste mening, kanskje kan slippe skuldrene litt ned. Ingen barn døde den første delen av ferien, og jeg håper de nyter pappa- ferien i Thailand med fulladede batterier!

 3. Jeg kunne gjerne vært stand-in, blant annet på Villa Malla 😉

 4. Er det ikke litt godt å ta ting på sparket også? Og i tenåringenes tempo?
  Jeg hadde også tenkt at vi skulle ta en tur til Villa Malla, men vi har enda ikke gjort det. Men det kommer. Tusenfryd hadde vi planer om også. Men dro til Daftøland istenfor. Og vi skal tilbake dit. Det lovet vi guttene.
  Her har vi også tatt sommeren som den kommer uten de store planene ☀️

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.