Og når kommer det oppskrifter som vi andre kan «stjele»?? Men kommer gjerne på en treretters en dag… Hihihih! Du lager mat, jeg lærer barna hvordan i hjelper mor i hverdagen!!! Eller?? Suss på snuten
Libanesiske kjøttboller av lam
1 kg hakket, krydret lammekjøtt
150 gr hakket løk
2 ss rosiner bløtt opp i vann
1 ss hakket mynte
2 ss hakket persille
1 ts karve
1 ts kanel
2 dl olivenolje
4 dl sterk krydret tomatsaus
salt
friskkvernet pepper
FREMGANGSMÅTE:
Hell alle ingrediensene, unntatt olje og tomatsaus, i en stor skål, og elt det godt sammen med hendene. Dekk skålen til og sett den i kjøleskapet 1 time, så farsen blir lettere å forme til boller.
Form farsen til boller, og brun dem i 5 min. på alle sider i olivenolje. Hell oljen fra og hell tomatsausen over kjøttbollene.
La det surre til det er varmt og retten er klar til servering.
og smaker vidundelig med
Tapas poteter
Små saltbakte poteter (Papas Arrugadas) er et must til tapas buffeten..
1. Kok opp salt og vann i en kasserolle. Vask potetene (la skallet være på) og kok dem nesten ferdige.
2. Hell av nesten alt vannet, ta av lokket og still platen på svært lav temperatur. Siste rest av vann vil nå etterhvert fordampe slik at potetene tørker. Rist litt på hele kasserollen innimellom.
3. Når alt vannet har fordampet slår du av varmen på plata og dekker til potetene med husholdningspapir i 5 minutter.
4. Ta potetene ut av kasserollen, fjern papiret og server med mojosaus som tilbehør..
Ingredienser:.
1 kg små poteter med skall
1,5 liter vann
3,5 dl salt.
Og når kommer det oppskrifter som vi andre kan «stjele»?? Men kommer gjerne på en treretters en dag… Hihihih! Du lager mat, jeg lærer barna hvordan i hjelper mor i hverdagen!!! Eller?? Suss på snuten
Den som venter får se! Vi har jo den derreølhøna, da?
Libanesiske kjøttboller av lam
1 kg hakket, krydret lammekjøtt
150 gr hakket løk
2 ss rosiner bløtt opp i vann
1 ss hakket mynte
2 ss hakket persille
1 ts karve
1 ts kanel
2 dl olivenolje
4 dl sterk krydret tomatsaus
salt
friskkvernet pepper
FREMGANGSMÅTE:
Hell alle ingrediensene, unntatt olje og tomatsaus, i en stor skål, og elt det godt sammen med hendene. Dekk skålen til og sett den i kjøleskapet 1 time, så farsen blir lettere å forme til boller.
Form farsen til boller, og brun dem i 5 min. på alle sider i olivenolje. Hell oljen fra og hell tomatsausen over kjøttbollene.
La det surre til det er varmt og retten er klar til servering.
og smaker vidundelig med
Tapas poteter
Små saltbakte poteter (Papas Arrugadas) er et must til tapas buffeten..
1. Kok opp salt og vann i en kasserolle. Vask potetene (la skallet være på) og kok dem nesten ferdige.
2. Hell av nesten alt vannet, ta av lokket og still platen på svært lav temperatur. Siste rest av vann vil nå etterhvert fordampe slik at potetene tørker. Rist litt på hele kasserollen innimellom.
3. Når alt vannet har fordampet slår du av varmen på plata og dekker til potetene med husholdningspapir i 5 minutter.
4. Ta potetene ut av kasserollen, fjern papiret og server med mojosaus som tilbehør..
Ingredienser:.
1 kg små poteter med skall
1,5 liter vann
3,5 dl salt.
Oppskrift på mojosaus.
I love these artselci. How many words can a wordsmith smith?
Pingback: Få og brede kategorier – Avdelingholt