I morgen er det streik!

I morgen er det streik. Mange ungdommer kommer til å være samlet i Oslo for å streike for klima. Og jeg har sett så mange tekster som harselerer med engasjementet deres. Jeg blir litt forbanna. Igjen. Jeg er nesten litt tenåring i reaksjonsmønsteret mitt selv for tiden. Dette trykket på en knapp inni meg.

Ja, for noen ungdommer så er det sikkert “fri fra skolen en dag” men har du turt å spørre dine egne om hvorfor de eventuelt vil eller argumenter for og i mot deltagelse? Lo du av ungen din når han eller hun tok opp dette rundt middagsbordet og truet med å droppe sommerferien i Italia og heretter kun drikke vann fra springen?

Vi hadde praten, og jeg fikk kanskje ikke mastergrad- svar på arvingenes miljøgrep og tanker. Men de er tenåringer. Dessuten hadde de faktisk gjort seg noen tanker. Jeg ble mest overrasket over at de kom så naturlig under middagen. Kort fortalt:

  • Tar tog til sentrum og buss til skolen
  • Leverer brukte klær til Fretex
  • Matpakke og egen drikkeflaske
  • Kaster ikke søppel i naturen

I morgen kan det hende at tre ungdommer ser at man kan samles for en viktig sak, stå sammen og kjempe sammen. Kanskje det er akkurat i morgen tre ungdommer bestemmer seg for å gå inn i politikken for å gjøre landet vårt til et bedre sted å være? To ungdommer, reiser med min tillatelse, for å streike. Jeg håper de får en fin opplevelse, at de lærer og at noe tennes i dem. Vi må alle ha noe å brenne for. La ungdommen finne sitt eget bål!

Følg meg på Instagram
Følg meg på Facebook
2019-05-16 18.45.57-lappeteppet-anja-holt

Lappeteppet

"Lappeteppet" - livet mitt er ikke er ett vakkert heklet teppe i en farge. Det består av tusen lapper, mennesker, i forskjellig mønster og i ulikt materiale. Det er fargerikt, det er unikt og det er bare mitt.

5 Comments:

  1. Pingback: I morgen er det streik! -

  2. Jeg er stolt av ungdommene våre. Og jeg skjemmes nesten til døde over voksnenene våre. Herregud, det er skikkelig talentløst.

    • @ingrid: Ja, du vet…. noen må være gretne også! Og noen ungdommer lot søppelet ligge igjen etter demonstrasjonen, så her er det grøft på begge sider.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.