Hvorfor må Den Gamle møte Den nye først?

lappeteppet-familie-bonus-steforeldre-stemor-bonusmor-møte den nye
Må den gamle møte den nye?

Når alt går til helvete med DrømmeFamilien og man sitter igjen med halvparten av bestikket og ødelagte drømmer så skjer det plutselig…. Ungene lever her og nå, de er tilstede der de er slik unger faktisk er mens de voksne er litt sånn «halloien» i topplokket. Og før man lander skikkelig stødig så kommer Hun. Også ofte omtalt som Den Nye Dama.

Normalt tar det mellom 3-5 år for barna og den nye kjæresten å etablere en god relasjon, men som med alt annet, finnes det også her unntak.

Noen ganger er «problemet» omvendt: Barna får meget god kontakt med pappas nye kjæreste veldig raskt! Det kan være vanskelig for mor å svelge. Igjen er det viktig å sette sine egne følelser/sin egen bitterhet, ensomhet og skuffelse til siden og la barna være førsteprioritet så de kan få etablere et godt forhold til den nye kjæresten – uten negativ påvirkning fra mor.

Nettavisen

Den Nye Dama

Jeg har gjort meg opp en del erfaringer, jeg har lest mye og hørt enda mer. I tillegg har jeg skrevet en og annen tordentale. For eksempel “Slutt å syte- det er ikke synd på oss.”

Denne gangen velger jeg kun å fokusere på Den Nye Dama, for jeg har ett inntrykk av at dette er ett kvinnelig fenomen. Korriger meg gjerne. Men jeg har enda til gode å snakke med en mann som sier at han skal møte den nye mannen før denne skal få møte pjokken eller veslejenta til far.

Jeg forstår at man ønsker å beholde noe av kontroll, for det må jo grunne bittelitt i ett kontrollbehov dette her, når alt annet inkludert følelser er ute av nettopp kontroll. Men jeg tror mange gjemmer seg bak «barnets beste» fordi man egentlig sjøl er nysgjerrig. Og kanskje litt bitterfitte.

Møte Den nye for å godkjenne?

Hva ønsker man egentlig å oppnå, eller sagt på en annen måte: Hva tror du skjer om du ikke liker Den Nye Dama. Mest sannsynlig ikke en dritt. Din eks er like forelsket, hun har mest sannsynlig bare ett hode selv om du kanskje synes hun er et troll og kanskje til og med to bein. Som hun går fint på tilbake til nettopp din eks. Allikevel vil mange møte Den nye for å godkjenne.

På ett eller annet tidspunkt så man på den en mann, nå omtalt som eksen, og tenkte «jupp, deg vil jeg ha ett barn med.» Alternativt, «opps, jeg ble gravid, jeg har ett valg om å ta abort men jeg velger allikevel og føde dette barnet som denne mannen er en del av.» Mulighetene er mange. Det skal jeg ikke legge meg opp i.

Men jeg sliter litt

Deretter kom valget om man skulle være sammen eller ei om dette barnet. Noen er sammen under samme tak, noen var kanskje bare sammen en natt og noen bor på hver sin adresse men er fortsatt foreldre sammen. Her er det også mange muligheter. Men for de som ikke lenger deler adresse, men ansvar for barnet…. det er her jeg sliter litt…..

Hvordan man kan stille seg undrende til at en mann, som du stoler på nok til at han kan ta like godt vare på felles barn i ditt fravær, ikke kan utvise nok dømmekraft i forhold til hvem deres barn kan møte?

Følg meg på Instagram
Følg meg på Facebook
2019-05-16 18.45.57-lappeteppet-anja-holt

Lappeteppet

"Lappeteppet" - livet mitt er ikke er ett vakkert heklet teppe i en farge. Det består av tusen lapper, mennesker, i forskjellig mønster og i ulikt materiale. Det er fargerikt, det er unikt og det er bare mitt.

3 Comments:

  1. Pingback: Hvorfor må Den Gamle møte Den nye først? -

  2. Jeg har aldri vært i denne situasjonen, men jeg kan aldri tenke meg at jeg ville hatt noe behov for å møte Den Nye. Stikk i mot, egentlig, får jeg slippe, er jeg vel happy! Om jeg ikke hadde stolt på min eks, så stoler jeg jo uansett på avkommet vårt. Jeg får nok høre det om det går på trynet, tenker jeg. 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.