Hva med meg, da?

Jeg har full kontroll på konfirmanten min.Men jeg har null kontroll på meg selv. Hva skal JEG ha på meg når bunaden min plutselig er konfirmanten sin? Jeg har sjekket side opp og ned, men jeg har ikke landet på noe. Det er ingenting som får hjertet til å banke.

For ei som har vært bunadsjente siden hun var konfirmant selv er det liksom noe som mangler. Så jeg har tenkt litt på å investere i en Kystdrakt. Da får jeg mamma (Halden) og pappa (Nuvsvåg) i samme drakt.

Forsidebilde2501

For kystfolk fra nord til sør
I løpet av årene fra 1989 har Kystdrakten slått seg ned langs hele den norske kyststripa fra Halden i Sør til Kirkenes i nord. Vi har siden etableringen produsert mange tusen drakter, og Kystdrakten begynner å bli et kjent innslag på fest- og høytidsdager. Kystdraktene er inspirert av det enkle i vanlig kystfolks klestradisjoner, sydd i rene naturmaterialer og med kjente kystmotiver i broderiene. På draktene fins et vakkert utvalg strandblomster fra kystfloraen, og terna i flukt er et felles ryggmotiv for hele familien.

https://kystdrakten.no/

Men egentlig har jeg satt shoppestopp til meg selv inntil jenta er konfirmert… men har avtalt prøving på en brukt drakt på torsdag. Kanskje jeg bare…. går for det?

Ny koster materialsettet 8.200 kroner. Da kan du enten brodere alt selv, eller sette det bort, dette er ikke noe jeg hadde halvveis turt å starte på selv. Så skal du ha sølv. “Minimum” lander du på 4.810 kroner. Altså 13.010 kroner totalt. Jeg tenker at brukt er fint, og har sett en i Oslo.

Da får jeg drakt, Gokstad dame-sølje (1.600 kroner), små-søljer til festing av sjal (1.530 kroner), mansjettknapper (670 kroner), beltespenne (1.690 kroner), cape-spenne (850 kroner), ørepynt til hull (710 kroner). Dette er det som regnes som standard. I tillegg får jeg en brosje (finner ikke pris), armbånd (1.790 kroner), TO ekstra sett med ørepynt (finner ikke pris), underskjørt i mørk blå poplin (670 kroner) og en oppbevarings-pose til drakten (720 kroner).

Her kan jeg altså få kjøpe en drakt og sølv (med tilbehør til en verdi av 10.230 kroner) for 17.500 kroner. Jeg burde bare gå for den… men jeg må tenke en runde til. Eller ti.

Følg meg på Instagram
Følg meg på Facebook
2019-05-16 18.45.57-lappeteppet-anja-holt

Lappeteppet

"Lappeteppet" - livet mitt er ikke er ett vakkert heklet teppe i en farge. Det består av tusen lapper, mennesker, i forskjellig mønster og i ulikt materiale. Det er fargerikt, det er unikt og det er bare mitt.

3 Comments:

 1. Pingback: Hva med meg, da? -

 2. Kjøpte du den?
  Enig med deg, du burde bare gå for den.
  Forhåpentligvis vil du få brukt den ved flere anledninger og jentene kan jo også bruke den/arve?

  Jeg er selv veldig glad i min bunad, som mamma i sin tid laget helt selv. Så den betyr ekstra mye for meg. Om du har noen tilknyting til Follo, må du gjerne låne den ☺️

 3. Dersom du vil komme en tur nordover og hente så har vi en nordlandsbunad her du nok sikkert passer.
  Og jeg kjenner opptil flere finnmarkinger som har nordlandsbunad bare så det er sagt.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.