Hønsefrikassé (med oppskrift)

Middagen i går var hønsefrikassé. Det er skikkelig god, norsk husmannskost. Det tar tid å lage, men det er vel investert tid. Prisen på denne oppskriften har jeg ikke. Men tror denne vil gå som ganske rimelig (særlig siden høna ble kjøpt i Sverige). Slik laget jeg den:

Kok høna i ca 2 timer (til kjøttet slipper beinet). I vannet, som blir god kraft, kan du ha diverse tilsetninger som f.eks løk, gulrot, laurbærblad og purre. Ta høna ut av kjelen, legges til side for å kjøles av. Sile kraften, hell tilbake i kjelen, tilsett grønnsakene som skal i frikasé. Jeg brukte gulrot, purre, sellerirot og persillerot. La koke i 5 minutter. Ta ut og legg til side. La kraften koke videre for reduksjon.

Rens høna. Jeg la tilbake skinn og bein i kjelen for å trekke alt av smak ut til kraften mens denne ble redusert. Kraften siles når du er ferdig. I en annen kjele smeltet jeg smør, rørte inn mel, og jevnet med kraft til jeg fikk en god base. Smak til med salt og pepper. Rør inn hønekjøtt og grønnsaker, serveres med kokte poteter.

Jeg mener ikke at alt var bedre før, men jeg mener det er viktig at jeg lærer jentene disse rettene også. Livet er ikke bare taco og frityr! Noe mat tar lang tid å lage, og noe mat er verdt å vente på. Denne er en av disse rettene.

Har du laget dette før?

Følg meg på Instagram
Følg meg på Facebook
2019-05-16 18.45.57-lappeteppet-anja-holt

Lappeteppet

"Lappeteppet" - livet mitt er ikke er ett vakkert heklet teppe i en farge. Det består av tusen lapper, mennesker, i forskjellig mønster og i ulikt materiale. Det er fargerikt, det er unikt og det er bare mitt.

3 Comments:

  1. Pingback: Hønsefrikassé (med oppskrift) -

  2. Det har jeg aldri prøvd! Men jeg tipper jeg ville digge det ?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.