#hjemmeferie med variasjoner

2019-04-12 17.19.46-lappeteppet-beina-opp-sol

Bortebest tipser om fem filmer som gir reiselyst. For de som er hjemme, innesnødd eller ligger sjuke under ett teppe kan kanskje skjerm være det eneste positive denne ekstra lange fredagen. Selv har jeg tenkt å se “Murder on the Orient Express” som de anbefaler. 49 kroner på Google Play er særdeles lavterskel og helt i min ånd.

Om du er en friskus med masse energi denne dagen kan du jo se om du finner noe snø og kanskje få siste turen med ski? Aktivover50, som har mer energi enn en 6- åring på vei inn til første skoledag, beskriver nordmarka som “stuegulv.” Du kan jo, som henne, ta en walk on the wild side?

Om du allerede nå er kvalm av alt påskegoteriet og planlegger en ny start etter ferien har Gunn Helene en del tips du faktisk bør sjekke ut om veganer er noe som frister. Det er nemlig ikke så enkelt at du bare kutter ut kjøtt. Fordi for hver ting du kutter ut må du nemlig sørge for å få dette dekket opp med andre matvarer. Kunnskap er makt og nøkkelen er planlegging.

En som leser, og mener mye, er Ivar Johansen. Påsken er en tid for både tanker, lesing og venting. I denne høytiden har man muligheter for å lese annet enn påskekrim. Hva med å ta standpunkt til for eksempel om man vil støtte Morrocan Oil? Jeg har selv brukt disse produktene, jeg hadde neppe kastet dem for det har jeg ikke råd til, men kanskje jeg skal tenke et par ganger før jeg kjøper noe fra dem igjen? Boikotter du israelske produkter, eller produsenter som fremstiller produkter i Israel?

Hvordan bruker du påsken?

Følg meg på Instagram
Følg meg på Facebook
2019-05-16 18.45.57-lappeteppet-anja-holt

Lappeteppet

"Lappeteppet" - livet mitt er ikke er ett vakkert heklet teppe i en farge. Det består av tusen lapper, mennesker, i forskjellig mønster og i ulikt materiale. Det er fargerikt, det er unikt og det er bare mitt.

5 Comments:

 1. Pingback: #hjemmeferie med variasjoner -

 2. Påsken benyttes til endeløs streaming av britisk kvalitets-krim, lese bøker ute i solen, el-sparkesykkel(!) som faktisk er morsomt og tid til å kjede seg. Jeg har lært meg noen nye triks på gitar, ungene løper ut og inn og legges på lading v behov.

  Kosthold uten animalsk protein er for egen del ett naturlig og enkelt valg. Jeg spiser litt kjøtt ila året, kanskje opp mot en kg totalt – alt fra en ribbebit i julen, og inkl div påleggsgreier. Hvis man er vant til å lage mat fra bunnen av(dvs ingen poser og ferdigmat, samt unngå raffinert sukker) så er det å leve uten kjøtt og samtidig få i seg det kroppen trenger grei skuring. Det kreves innsats,interesse og kunnskap – men gir for meg personlig ett veldig godt og variert kosthold. Nå skviser jo jeg inn litt fisk og kylling innimellom, men ser at mengden som benyttes er adskillig lavere enn det man kan tenkes er nødvendig ved en normal porsjon middag.

  Men sjokolade …..og smågodt..mmm…DET spiser jeg assa?

  • @Vigdis: Jeg tenker man kommer langt med måte, bortsett fra ved smågodt. Håper du har hatt en fin påske, jeg har streamet meg igjennom en påskekrim. Men tenker jeg får til en til.

 3. Her er et hjemmepåske!
  Med familie på besøk, besøk hos familie, besøk hos venner, besøk av gode venner. Påskeeggjakt med små venner. Gode måltider, godt drikke. Godteri og kos.
  En helt supert påske så langt! Solen skinner også – kan ikke klage da!

  God påske til deg ?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.