Hekta på rydding

Mens jeg ventet på Wenche før kino på onsdag stakk jeg innom biblioteket. Jeg liker bibliotek. Jeg liker roen. Jeg liker lukten. Jeg liker å lese. Og så liker jeg at det er ryddig der. Alt har sin plass.

Jeg ser ikke mye på TV. Når jeg ser på en skjerm er det ofte streaming. Jeg er en kikker. Jeg liker å se på hva andre gjør og hvordan de løser oppgaver. Det være seg å lage mat, relasjoner eller rydd og vask. Ofte klapper jeg meg selv på skuldra. Jeg er ikke så fæl som jeg tror. Jeg plukker opp tips og jeg blir inspirert til å gjøre endring selv. Det siste liker jeg best.

På den ene siden av grøften har du de som samler på alt fra gamle reklameartikler, damebind selv om de er single menn, mat, klær og det som verre er. Det er døde dyr under en haug med gaver til folk som ikke vil ta i de med tang. De som skal bistå løper ut med oppkast i munnen. Det er ekstremt.

På den andre siden av grøften har du de som ikke kan dusje i dusjen fordi den da blir skitten. Som ikke kan spise ute fordi de er redd bakterier. De kan støvsuge plenen og nekte ungene leke inne. Det er helt klart ekstremt. Det er helt klart at det er en del psykiatri i disse kategoriene.

“Norske rotehjem” digger jeg. De er ikke så ekstreme som de amerikanske seriene. Det er vanlige mennesker i vanlige hjem. Og så blir det så flott og fint med system, bokser og etiketter. Jeg blir glad når andre er glad. Jeg ønsker at noen skal komme å lage fiffige løsninger for meg også.

I mellomtiden har jeg et lilla verktøysett fra Jula, to tommestokker, Pinterest, bibliotek og mot nok til å skremme drager. Jeg ville lese “Synnøves system” som det snakkes mye om. Andre hadde tenkt samme tanken.

Men hvor er denne boken vanligvis plassert? Kanskje det er lignende bøker i samme kategori jeg kan leie så lenge, tenkte jeg.

Jeg dro hjem med blant annet “Magisk opprydding” av Marie Kondo. Også omtalt som KonMari. Vilde har nesten KonMari’fisert sin skuff uten å lese boken. Jeg bare leser enda. Men jeg har ikke glemt da jeg leste om Abelone som ryddet i egne klær. Er lørdag en fin dag for opprydning i klær?

Følg meg på Instagram
Følg meg på Facebook
2019-05-16 18.45.57-lappeteppet-anja-holt

Lappeteppet

"Lappeteppet" - livet mitt er ikke er ett vakkert heklet teppe i en farge. Det består av tusen lapper, mennesker, i forskjellig mønster og i ulikt materiale. Det er fargerikt, det er unikt og det er bare mitt.

8 Comments:

 1. Det er viktig å lese ferdig boken før du setter i gang (mener i alle fall at hun sier det i løpet av boken). Fort gjort å bli ivrig da. Sokkebrettingen har jeg forøvrig ikke holdt vedlike. Det er ikke praktisk å brette sokker! Da jeg begynte å gå gjennom bøker fant jeg ut at det var egentlig ikke så mye som var bare mitt (Thank you, kindle!)

  Ryddingen har stoppet litt opp, men det er helt sikkert at det er lettere å holde orden når det er mindre ting. De to siste gangene vi har ryddet før vaskehjelpen kommer har vi vært ferdige på under en halv time. (Grunnen til at jeg insisterer på vaskehjelp er nettopp ryddingen som ikke blir gjort ellers).

  • @Abelone: Nå er jeg faktisk snart ferdig med boken, jeg sovnet riktignok på sofaen med den i går…. Mine sokker er faktisk brettet helt ok, i følge meg selv. Men jeg skal gå igjennom å kaste alle som er slitt! Det har jeg nemlig tatt meg i, at jeg ruller de opp og legger de tilbake? Hallo?

 2. Vi er i gang med rydding her og. Bare i badeskuffene ( to stk ) var det sånn littegrannigjenbokser, som ble kastet. Det tilsvarte en halv sekk. Klesskapene til minstemann utgjorde et par sekker, bokhyller ble slanket med over 100 bøker etc.. og enda er vi ikke i havn. Jeg gleder meg til å komme til overalt og at det ikke flyter over. . .

 3. ja, sant nok 😀 Neste helg skal vi på et pop – up-salg fra bilen s vi har et mål isom ikke er så langt i det fjerne

 4. Jeg har nettopp hatt en raid her, så barn pågått i flere uker – men NÅ er jeg ferdig. Garderoben er endret fra sommer til vinter og sommerklær er pakket bort. Alt av dresser, luer etc er funnet frem. Det som ikke passer neste lillebror er lagt bort i vente på at han vokser seg inn i det. FOR en jobb, men det MÅ gjøres …

  Jeg elsker system, ordning og reda! Men jeg har ikke støv på hjernen, ifølge mannen min ?

  • @Linn: Jeg er snart i mål, det er veldig overkommelig og mål i sikte! Neste er kjoler, jakker, luer og sko. Har ikke støv på hjernen, men enklere å vaske med mindre ting rundt!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.