Få og brede kategorier

Det er to ord som definerer hvordan jeg har det i Kosekroken. Jeg rydder veldig sjelden. Jeg roter like sjelden. Det hender jeg rydder etter andre. Men det går fort. Det er få ting og de har sine faste plasser. Jeg er lat. Jeg orker ikke lete. Jeg går minst mulig. Kjøkkenting på kjøkkenet. Badeting på badet. I hodet mitt er det ganske så logisk. Og tidsbesparende.

Det som stopper mange i å gjøre ting, eller vedlikeholde ting, er nettopp at man lager ting så komplisert. Jeg bryr meg ikke om jentene putter skoa på riktig hylle i gangen. Jeg vil bare ikke snuble i dem når jeg går inn og ut. Jeg dør heller ikke av å gjøre det for dem. Fordi jeg ikke orker være “nægge kjærring” som bare maser og jentene er i hovedsak innmari flinke (til dette også).

Da jeg bodde i ett stort hus hadde jeg “butikk” i kjelleren. Det har jeg ikke lenger. Forbruksvarer hender det at jeg har ett lager av. Men svært lite kjøpes i mer enn 1-2 eksemplarer. Og når jeg får sånne prøver  på f.eks ansiktsmaske så putter jeg det i toalettmappen for “ut på tur aldri sur” veska. Jeg tar ikke med meg sjampo/ balsam/ såper fra hotell, jeg har egne som jeg fyller opp med de produktene jeg faktisk liker.

Veien til lykke er ikke null fingeravtrykk på vasken, støvfritt og et sted som er klart for visning eller fotograf. Men husarbeid er noe av det folk krangler mye om, så hvorfor ikke eliminere så godt man kan der man kan? Hvordan er det hos deg? Struktur eller fri kultur, eller endte du en gang opp som Gunn Kari som tok en egenmelding i tre dager for å rydde?

Mine triks:

 1. Om vi er flere: Musikk!
 2. Om det er bare meg: Lydbok!
 3. Ett rom av gangen!
 4. Bruk opp og kast! Det er svært få som trenger å ha tre tomme dusjsåper slengende på gulvet. Tomme doruller kastes. Ikke åpne flere av samme ting samtidig.
 5. Ha nok søppelposer tilgjengelig!
 6. Samle alt som er av samme type på ett sted (resulterer i at man beholder favoritten og kaster resten)!
 7. Ha en perm til artikler/ oppskrifter og ting du ikke vil kvitte deg med. Du trenger ikke hele bladet, du trenger ikke konvolutten, mest sannsynlig kikker du aldri på den igjen uansett.

Hva er ditt supertriks for å rydde eller holde det ryddig (nok)?

PS: Nå har jeg fått oppdatert “I pressen” også, ett ledd i og ikke ta vare på alle de fysiske artiklene.

Følg meg på Instagram
Følg meg på Facebook
2019-05-16 18.45.57-lappeteppet-anja-holt

Lappeteppet

"Lappeteppet" - livet mitt er ikke er ett vakkert heklet teppe i en farge. Det består av tusen lapper, mennesker, i forskjellig mønster og i ulikt materiale. Det er fargerikt, det er unikt og det er bare mitt.

6 Comments:

 1. Akkurat i dag har jeg fått betalt regninger, puttet avtaler inn i almanakken og delt med de som trenger å vite om det, ( ikke mine men podens avtaler – mine havner der umiddelbart ) skrevet ut deltaerbevis, inngått viktige avtaler og ryddet mange ting av to do liste. Like nødvendig for meg som å rydde i rom, skuffer og skap. Og helt enig musikk og lydbok er påbudt.

 2. Jeg prøver å ha struktur i en familie med fri kultur.. en utfordring kan man si. Jeg ser rot, men det gjør ikke noen av de andre, og det er begrenset hvor mye man orker å rydde heeele tiden. Men jeg tar det “overflødige”, derfor blir skuffer og skap nedprioritert -og det ligger og gnager på lista over ting jeg skulle ha gjort. Jeg tror jeg må få hu derre Synnøve Skarbø til å ta turen innom .. for rotet er ikke bra for “familieidyllen”.. 😉

  • @ Stine: Jeg forstår veldig godt hva du mener!!!! Hahaha! Jeg har en som må rydde i klærne sine i dag fordi søster som har skuffen over ikke får lukket sin!

 3. Jeg rydder, rydder og rydder. Ikke det ar jeg misliker å rydde – for jeg like rå handlet koselig rundt meg. Noen ganger gidder jeg ikke rydde, da tårner det seg opp. Jeg rydder litt stort sett hele tiden. Men det plager meg ikke. Og støvsugeren går stort sett hele dagen … Ha ha! Men bare akkurat der miniklanen spiser altså, fordi det må bare gjøres, men vi har massevis av hybelkaniner liggende rundt.

  Jeg liker at huset vært skal være et HJEM! Der vi alle trives og vil være – om du skjønner hva jeg mener?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.