Er du en gris i senga?

Annonse

Jeg havner ikke på TV fordi jeg er hysterisk for bassilusker. Jeg står ikke med hvite hansker og sjekker egne, eller andres, bilderammer for støv. Men jeg liker ren seng. Det har jeg alltid gjort. Og dette er en hverdagsluksus som er enkel å oppnå for meg.

Søndagen sto jeg tidlig opp. Jeg tok av sengetøyet og stappet det inn i vaskemaskinen før jeg dro på trening. Dyner, puter og gulvteppe hang jeg ut til lufting. Vasken var ferdig da jeg kom hjem, så denne gikk i tørketrommelen mens jeg dusjet.


Om vinteren er det lurt å benytte seg av kulden og legge dynen ut. Da dør både midd og eventuelle bakterier, som måtte befinne seg i dynen.

Rist den godt etter noe timer ute i minusgrader, og dermed er den så godt som vasket, sier hun.

Malin Skaar (Plusstids vaskeekspert)

Da kvelden endelig (!) kom ordnet Ida med et kveldsbad. Hun hadde kjøpt badebombe til meg med beroligende duft og tente mange lys på badet. Jeg gikk rett fra badet til senga og jeg sov som en prinsesse!

Lufte dyna ofte!

Senga var helt ren. Det luktet frisk luft av dyna, ingen skyllemiddel i verden kan slå den lukta. Dyne, pute og overmadrass vasker jeg i maskinen med jevne mellomrom. I tillegg har jeg noen trekk som går enda oftere til vask.

Jeg vet ikke hvor ofte man bør bytte disse tingene. Jeg ser på dem når de er slitt og flate. Men her som ellers tror jeg at om du tar vare på det du har så varer det lenger. Så ut med dyna, “fløff opp” puta og rist ut midden.

Hvor ofte vasker du dyna di?

Følg meg på Instagram
Følg meg på Facebook
2019-05-16 18.45.57-lappeteppet-anja-holt

Lappeteppet

"Lappeteppet" - livet mitt er ikke er ett vakkert heklet teppe i en farge. Det består av tusen lapper, mennesker, i forskjellig mønster og i ulikt materiale. Det er fargerikt, det er unikt og det er bare mitt.

2 Comments:

  1. Pingback: Er du en gris i senga? -

  2. Pingback: Er du en gris i senga? -

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.