En eske i posten

En pakke kom i posten. Jeg rev den opp, for der er jeg fortsatt som et barn, og på esken sto det….

Anja.

Det jeg vil si står på koppen.

Laila.

Enkel og grei tekst. Kan ikke mistolkes. Rett frem. En ekte Laila. Det ER en ting. Det ER en evne. Si mest mulig med færrest mulig ord som ikke kan mistolkes. Hei, smittevernprotokoll!

En kopp fra Søgne med dikt fra en av mine andre favoritter. Trygve Sakug. Han vet hvordan man snakker til sånne kræsja hoder og hjerter som mitt. Og Laila vet alt dette og mer til om meg.

Hysj vær stille hører du lyden av meg som heier på deg.

Dette er det som står på koppen. Jeg kjenner det. I meldingen som kommer en kveld lenge etter at hun bør sove. Eller facetime samtale når tekst ikke er bra nok fordi hun må se.

Takket være SoMe er ikke avstanden lenger stor. Vennskap bygges. Leksehjelp kan utføres. Kjærlighetsrhold vedlikeholdes. Vi kan tekste og ha videosamtaler. Blomster, sjokolade, mat og pakker sendes på kryss og tvers landet over. For å glede en annen, for å gi en annen en bedre dag og vise at vi har satt noen andre før oss når vedkommende kanskje trengte det mest men man ikke kan være fysisk tilstede.

Laila – du er et fantastisk menneske. En god rollemodell for dine, og andres, barn. Henning sin perfekte makker, dere som får til alt fordi dere gjør det sammen og har samme mål. For dine pasienter og kolleger er du en klippe og en bauta, som heldigvis ikke har sluttet å utvikle deg og går på med spesialistutdanning. Ny hverdag på sykehus og pendling. Du ser ildsjelene, de alle andre rundt oss tar for gitt, jeg lurer på om du ser at du selv er en? Der du pynter, kjører, trener og heier på og for egne, og igjen andres, unger.

Og tenk at oppi alt dette ser du meg. Andre siden av landet. En litt småsliten tobarnsmor, selgerpakk som tjener penger på å skravle i telefon time etter time, som ikke engang eier sitt eget bosted. Vaskerommet deres er større enn kjøkken og stue sammenlagt hos meg.

Bortsett fra høyden vil ingen utenfra se noen likheter mellom oss. Dama i sushi butikken vet at vi kan spise like store (les: sjokkerende) mengder.

Jeg liker mer enn veldig godt å være med deg, og flokken din, om det er på fjell eller i en by. Og skulle jeg kun få endre en ting mellom oss ville det kun vært den fysiske  avstanden.

Følg meg på Instagram
Følg meg på Facebook
2019-05-16 18.45.57-lappeteppet-anja-holt

Lappeteppet

"Lappeteppet" - livet mitt er ikke er ett vakkert heklet teppe i en farge. Det består av tusen lapper, mennesker, i forskjellig mønster og i ulikt materiale. Det er fargerikt, det er unikt og det er bare mitt.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.