Brette klær – Ikke brettefest, litt mer som vorspiel?

Brette klær

Brette klær

Brette klær – Ikke brettefest, litt mer som vorspiel?

Dagen starter ikke med å brette klær. Men en god start på dagen er å være så forut oppgavene at man får hengt opp en klesvask og programmert den neste til å være klar til man kommer hjem? Det er slettes ikke alltid jeg er så i forkant, eller tidlig oppe på morgenen, ekstra deilig med en slik start når det skjer. Det er noen som har “brettefest med podcast” (uten å nevne navn) men jeg mister motet og livgleden om jeg har mer enn to maskiner foran meg. Det må være overkommelig og mulig å gjøre på kort tid slik at godt humør ivaretas. Whatever floates my boat!

Husarbeid er noe en kvinne gjør uten at noen legger merke til det, med mindre hun ikke har gjort det. ~ Evan Esar

Jeg bruker faktisk en del typ KonMari tips for å brette klær. Jeg har alle mine daglig klær i ett smalt høyskap. Kjoler, tur- og treningstøy er inne hos jentene da det er noe vi bruker felles. Her finner du noen andre smarte triks for å brette klær! Hvordan bretter du? Eller går alle bare inn på vaskerommet og henter det de trenger selv?

Kommenter med Facebook

About

"Lappeteppet" - livet mitt er ikke er ett vakkert heklet teppe i en farge. Det består av tusen lapper, mennesker, i forskjellig mønster og i ulikt materiale. Det er fargerikt, det er unikt og det er bare mitt.

Det kan hende du også liker....

One thought on “Brette klær – Ikke brettefest, litt mer som vorspiel?

 1. Monica Bjerkelund

  februar 13, 2018 at 11:05am

  Det sitatet der følte jeg meg truffet av, haha 😛
  Vasking og bretting av tøy tror jeg er eneste husarbeidet jeg liker (og jeg er ikke ironisk en gang!). Jeg koser meg med å sysle med slikt aleine, hører på musikk eller tar med meg kurven med reint tøy og ser en episode av noe på tv mens jeg bretter meg gjennom og sorterer =) Og det blir en del av det med to små barnehagebarn for å si det slik…

  Permalink  ⋅ Svar
  • Author

   Lappeteppet

   februar 13, 2018 at 11:24am

   @Monica: Ja, det kan jeg huske! Greia er at de slutter ikke produsere selv om de passerer to sifrede tall. Det er bare det at plaggene blir større!!!

   Permalink  ⋅ Svar
 2. Nann Karin

  februar 13, 2018 at 11:36am

  Jeg synes det er et herk å finne frem klær som skal strykes, men når det er gjort så koser jeg meg, veldig. Musikk, podcast eller lydbok på øret og et særdeles hyggelig klesskap etterpå.. Men den daglige vaskingen og brettingen tar mannen seg av, det eneste jeg må gjøre er å gå over for å få set til ås e ryddig ut. Og sortere klær sammen med like klær. Jeg inngpr ikke en diskusjon, bare gjør det, for om ikke så må jeg nok ta ansvar for bretting av klær igjen 😀

  Permalink  ⋅ Svar
  • Author

   Lappeteppet

   februar 13, 2018 at 11:38am

   @Nann Karin: Jeg har to strykefrie skjorter, de bruker jeg ofte….. og en del takknemlige kjoler, som også blir brukt. Ting som må strykes bruker jeg faktisk ikke. Jeg liker ikke stryking og unngår derfor slike plagg! Haha! Glad dere har ett system som funker!

   Permalink  ⋅ Svar
 3. Jeg vasker, tromler, bretter og legger inn i garderoben, for alle 6! (Snart 7)
  Jeg vil ikke påstå at jeg digger det, når haugen med klær er stort som et høyt fjell, men jeg gjør det likevel, ellers har jeg ikke kontroll. Når det kommer til klær, garderoben og kontrol – så må jeg si at jeg har stålkontroll! Hvor hvert eneste plagg er, til en hver tid! I hvilket skuff eller skap den ene strømpebuksen befinner seg osv. Jeg elsker system!

  Ps, du har inspirert meg igjen – følg med på bloggen ??

  Permalink  ⋅ Svar
  • Author

   Lappeteppet

   februar 13, 2018 at 1:48pm

   @Linn: Jeg gleder meg til å se hva slags sprell du har funnet på nå! Min datter kaller det mammas magiske krefter, jeg har visst også kontroll…..

   Permalink  ⋅ Svar

Din mail vil ikke bli publisert. Navn og epost er obligatorisk å fylle inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.